Groentehal Oosterik winnaar van RegioBank’s eerste editie Buurtzaamste Ondernemer

22 november 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

RegioBank heeft Groentehal Oosterik uit Tubbergen uitgeroepen tot de Buurtzaamste Ondernemer van 2022. De verkiezingen – gehouden op de Dag van de Ondernemer – vonden dit jaar voor het eerst plaats.

Deelname aan de verkiezingen van RegioBank is voorbehouden aan ondernemers die in hoge mate oog hebben voor de belangen van hun buurt, zowel economisch als sociaal. De dochteronderneming van de Volksbank legt uit dat lokale ondernemingen essentieel zijn voor de economie en de werkgelegenheid. Een onderneming die zich bovendien buurtzaam opstelt, toon volgens RegioBank extra betrokkenheid bij het welzijn en de vitaliteit van de buurt.

Groentehal Oosterik uit Tubbergen is er bij de eerste editie van deze verkiezing met de prijs vandoor gegaan. Volgens de jury zet de groentehal zich bovengemiddeld in voor de buurt vanwege zijn vele sponsoringsactiviteiten in het lokale verenigingsleven en vanwege de samenwerking met mensen met een beperking of met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Groentehal Oosterik winnaar van RegioBank’s eerste editie Buurtzaamste Ondernemer

Initiatieven die volgens de RegioBank ook door de buurt gedragen worden. De bank wijst naar de bijna duizend stemmen die de groentehal in een korte publiekscampagne ontvangen zou hebben. Het positieve juryrapport – waarin Rein Wispelweij (directeur RegioBank), Jeroen Dijst (CRO de Volksbank), Joris Verheij (Directeur Zakelijk de Volksbank), Leendert-Jan Visser (MKB Nederland), Josette Dijkhuizen (hoogleraar Duurzame inzetbaarheid ondernemers) deelnamen – gaf vervolgens de doorslag.

Doneren

“Groentehal Oosterik is een ondernemer die de buurt al twee generaties vooruit helpt en erg betrokken is”, legt Rein Wispelweij uit. “Dit blijkt ook uit het aantal publieksstemmen. Wat ons betreft een terechte winnaar van de prijs Buurtzaamste Ondernemer van het jaar.”

De Buurtzaamste Ondernemer van 2022 wint niet alleen de eer, maar ook een cheque ter waarde van €2.000. Winnaar Martijn Oosterik weet al wat hij met dit bedrag gaat doen. “Ik wil het hele bedrag doneren aan Verjaardagsbox Tubbergen. Dankzij dit prachtige initiatief kunnen jarige kinderen, met ouders die het niet breed hebben, toch een geweldig verjaardagspartijtje organiseren.”