Barclays wil profiteren van massaontslagen in big techsector

25 november 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De een zijn dood is de ander zijn brood, moet Barclays gedacht hebben. De Britse bank hoopt te profiteren van de massaontslagen in de big tech sector, en heeft de inschrijvingstermijn voor zijn Rise Start-Up Academy verlengd.

Het twintig weken durende ‘equity-free programme’ is bedoeld om techpersoneel dat op straat is komen te staan, te ondersteunen en een nieuwe kans aan te bieden in de fintechsector. In de nieuwste academy-editie brengt Barclays de deelnemers in contact met heuse fintechexperts, om ze zo goed mogelijk in dit proces te kunnen ondersteunen.

Barclay Chief Operating Officer Mark Ashton-Rigby liet onlangs weten de golf van ontslagen – waaronder bij Meta, Twitter en Amazon – in de techsector zorgwekkend te vinden. Daarnaast stelde hij overtuigd te zijn dat wanneer een deur sluit, er een andere opent. “Uit tegenslag kunnen kansen voortkomen.”

 Barclays wil profiteren van massaontslagen in big techsector

“Ik ben trots op onze speciale editie van de Rise Start-Up Academy, waarmee we aspirant fintechondernemers die getroffen zijn door deze ontslagen een kans te bieden.” In hetzelfde bericht vermeldde Ashton-Rigby overigens ook dat Barclays over meer dan 3.000 openstaande techfuncties beschikt.