BUX lanceert Stryk by BUX

16 december 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Om te laten zien dat traden in CFD’s “spannend, inspirerend en sociaal” kan zijn, heeft BUX Stryk by BUX gelanceerd. Het nieuwe platform van de neobroker moet de beurs toegankelijk maken, waardoor er optimaal belegd kan worden.

De app maakt traden in CFD’s – Contract For Difference – mogelijk in onder meer aandelen, forex, crypto en grondstoffen. Via Stryk by BUX kunnen beleggers hun portefeuille creëren en beheren. Daarnaast is het mogelijk om andere traders te volgens, tips te ontvangen, kennis te delen en de ‘moves’ van andere beleggers te kopiëren.

Volgens Salim Sebbata, CEO van Stryk by BUX, is de ambitie van het bedrijf om de marktpositie van Stryk by BUX te versterken in Europa. “Stryk verwijdert de complexiteit uit de markten om jouw trading ervaring te verbeteren.”

BUX lanceert Stryk by BUX

Contract For Difference

Met Stryk by BUX ligt de focus op het kopen van CFD’s. Dit zijn financiële producten uitgegeven door een bank, of een andere financiële instelling, die handelaren in staat stellen om te profiteren van de beweging van de prijzen van een volledige selectie van activa als aandelen, grondstoffen en valuta.

Met de handel in CFD’s kan een positie worden ingenomen op de verandering in de waarde van de onderliggende waarde, bijvoorbeeld van Tesla- en Meta-aandelen tot olie en goud.