Ex-bankier Marcel Jongmans nieuwe topman van BUX

24 mei 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BUX Holding heeft Marcel Jongmans per direct aangesteld als nieuwe bestuursvoorzitter. De ervaren bestuurder krijgt de taak om BUX te leiden naar de volgende fase.

Als voormalig Global CEO en bestuurslid bij ABN AMRO Clearing Bank en CFO en bestuurslid bij Flow Traders brengt Jongmans volgens BUX een schat aan ervaring en expertise mee.

CEO Yorick Naeff is dan ook zeer verheugd met de aanstelling. “Door zijn uitgebreide ervaring en diepgaande kennis van de sector is hij van onschatbare waarde voor ons leiderschapsteam.”

Ex-bankier Marcel Jongmans nieuwe topman van BUX

“We hebben er alle vertrouwen in dat Marcel een centrale rol zal spelen bij het voortzetten van het succes van BUX en ons zal helpen bij de komende grote organisatorische veranderingen”, vervolgt Naeff.

Daarmee doelt de CEO met name op de overname van BUX door ABN AMRO. De bank hoopt daardoor zijn positie in de retailbeleggingsmarkt te versterken en tegelijkertijd zijn digitale aanbod te verbeteren.

Geloof in de missie

De kersverse bestuursvoorzitter laat weten vereerd te zijn dat hij de functie van RvB-voorzitter bij BUX Holding mag bekleden: "Ik geloof in de missie van het bedrijf en ik kijk er naar uit om nauw samen te werken met de Raad van Bestuur, het Management Team en de werknemers om BUX verder te begeleiden bij haar organisatorische veranderingen op het gebied van retailbeleggen", aldus Jongmans.

Jongmans volgt oprichter Nick Bortot op, die als waarnemer van de Raad van Bestuur wel betrokken blijft bij het bedrijf.