NN Group benoemt Nadine van der Meulen als CFO NN Bank

06 januari 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

NN Group heeft de opvolger van Kees van Kalveen gevonden. De financieel dienstverlener laat weten dat Nadine van der Meulen per 1 februari 2023 begint als Chief Financial Officer bij Nationale-Nederlanden Bank. In de tussentijd neemt Chief Risk Officer Pieter Emmen de honneurs waar.

De kersverse CFO werkt sinds 2018 bij NN Group als Head of Corporate Development & Group Strategy. In deze rol ondersteunde zij de management board van het bedrijf bij strategische beslissingen over de business portfolio-samenstelling en de financiële doelstellingen.

Van 2005 tot 2018 was Van der Meulen werkzaam bij Morgan Stanley in Londen. Aldaar vervulde zij diverse management posities, onder meer als Insurance Equity Research Analyst. In een verder verleden werkte ze voor de eveneens Britse afdeling van Goldman Sachs.

Nationale-Nederlanden benoemt Nadine van der Meulen als CFO

“Nadine brengt een jarenlange en brede internationale ervaring in de financiële sector en kennis van financiële markten mee”, legt NN Bank-CEO Marcel Zuidam over de keuze voor Van der Meulen uit.

“Ze heeft met haar energieke persoonlijkheid en sterke communicatieve vaardigheden impactvolle resultaten geboekt op het gebied van Strategie, M&A en in andere complexe trajecten. Ik verwelkom haar binnen ons team en kijk er naar uit om met haar samen te werken aan de verdere groei van NN Bank.”