Claire Dumas nieuwe Chief Financial Officer NIBC

12 januari 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Raad van Commissarissen van NIBC heeft Claire Dumas benoemd tot Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur. Daarmee heeft de Haagse bank de opvolger van Herman Dijkhuizen gevonden, die tot en met 30 juni als adviseur aan boord blijft om het bestuur van advies te voorzien.

Dumas komt over van ABN AMRO, waar ze meer dan twintig jaar werkte in verschillende leidinggevende functies. Momenteel is ze eindverantwoordelijk voor de gehele hypotheekportefeuille. “Claire brengt ruimte ervaring in het bankwezen mee”, benadrukt RvC-voorzitter Dick Sluimers. “Ik vertrouw erop dat haar ervaring en persoonlijkheid van grote toegevoegde waarde zullen zijn voor NIBC en de Raad van Bestuur.”

Het voelt wat Sluimers betreft als een natuurlijk moment voor een wisseling van de wacht. Hij legt uit Dijkhuizen al sinds 2013 op de stoel van CFO zit en alweer werkt aan zijn tiende jaarverslag. “Namens de Raad van Commissarissen wil ik Herman bedanken voor zijn rol in het opbouwen van de sterke organisatie die NIBC. Ik heb de samenwerking al die jaren als zeer inspirerend en prettig ervaren.”

Claire Dumas, Chief Financial Officer, NIBC

De vertrekkend CFO laat weten meer dan negen jaar met veel plezier bij de bank te hebben gewerkt. “Ik zal de geweldige mensen waarmee ik in al die jaren heb samengewerkt koesteren. De professionele, adaptieve, coöperatieve en ondernemende cultuur van het bedrijf zal ik altijd blijven herinneren en waarderen”, aldus Dijkhuizen.