Ockto breidt dienstenpakket uit met overname Bittiq

18 januari 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Ockto heeft de overname van open banking platform Bittiq aangekondigd. Daarmee heeft de fintech naar eigen zeggen open banking software en expertise in huis gehaald en wil het zijn dienstenpakket verder uitbreiden. Het Bittiq platform zal binnen Ockto verdergaan als het Ockto Open Banking team.

Ockto is een fintech-onderneming die gespecialiseerd is in het beveiligd en geautomatiseerd verzamelen van persoonlijke informatie voor het aanvragen van financiële producten en diensten. Met behulp van (de app van) Ockto kunnen consumenten deze informatie veilig delen met dienstverleners – bijvoorbeeld hypotheekverstrekkers – die deze informatie nodig hebben. 

“Klanten vragen ons regelmatig om meer te doen dan het één-op-één doorgeven persoonsgegevens”, legt Ockto-CEO Robert Harreman uit. “Met de overname van Bittiq halen we niet alleen open banking kennis is huis, maar voegen we ook belangrijke business intelligence en AI-componenten toe aan ons platform.”

Ockto breidt dienstenpakket uit met overname Bittiq

Componenten die Ockto de komende jaren wil doorontwikkelen aan de hand van de behoeften vanuit de markt. Uiteindelijk moet dit leiden tot een “significante kostenbesparing en procesoptimalisatie” in de onboardingproces van klanten. De fintech benadrukt dat de consument – met toestemming – daarbij alleen de persoonsgegevens deelt die ook daadwerkelijk nodig zijn.

“Wij beschikken al jaren over een PSD2-vergunning en staan onder toezicht van DNB en de AFM," vervolgt Harreman zijn uitleg, ..."maar hadden tot op heden niet de softwarecomponenten en expertise in huis om voorop te lopen in het Open Banking-domein. Met het toevoegen van het Bittiq-platform en -team komt daar nu verandering in.”