AON Nederland voegt Arjan Bol (CCO) en Marnix Zwartbol (CTO) toe aan directieteam

22 mei 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het directieteam van AON Nederland is weer op volle sterkte. De risicoadviseur heeft Arjan Bol aangesteld als Chief Commercial Officer, terwijl Marnix Zwartbol aan de slag gaat als Chief Technology Officer. Beide heren brengen meer dan een kwart eeuw ervaring in de financiële sector mee naar hun nieuwe (leidende) rollen.

De 52-jarige Arjan Bol komt over van Mastercard, waar hij jarenlang werkte als Country Manager Nederland. In de laatste drie jaar was hij de Senior Vice President Product Commercialisation voor nieuwe betalingsplatformen wereldwijd. Daarvoor heeft hij achttien jaar bij ING gewerkt.

De kersverse CCO van AON Nederland is een ware globetrotter; zo heeft hij onder meer in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Mexico, de Filipijnen, Tsjechië en Slowakije gewerkt. Bol is tevens lid van de Raad van Commissarissen bij bunq en European Merchant Services.

AON Nederland voegt Arjan Bol (CCO) en Marnix Zwartbol (CTO) toe aan directieteam

De eveneens 52-jarige Marnix Zwartbol komt over van The Bank of New York Mellon, waar hij gedurende meer dan zestien jaar een groot aantal verschillende nationale en internationale functies heeft bekleed.

In zijn meest recente functie was hij voor de European Bank van BNY Mellon werkzaam als Head of Operations en nam hij plaats aan de bestuurstafel. Zwartbol begon zijn loopbaan bij ING en Robeco.

Uitbouwen FutureForward-strategie

“Met Arjan en Marnix hebben we de perfecte match gevonden om onze FutureForward-strategie verder vorm te geven en de bijbehorende doelen op het gebied van groei, medewerkerswelzijn en efficiency te realiseren”, legt AON Nederland-CEO Leonique van Houwelingen uit. “We zijn bijzonder blij met hun komst en wensen hen veel succes en plezier bij onze organisatie.”

Het directieteam van AON Nederland bestaat naast Bol, Zwartbol en Van Houwelingen verder uit Ron Gardenier (Chief MGA en statutair bestuurder van de MGA), Michiel van Meer (CHRO en statutair bestuurder), Gerben Pasman (CFO en statutair bestuurder), Véronique Christiaans – Joosten (COO), Mandy van der Zalm (CBO) en Lex Moerings (Chief Health & Wealth).