Van Lanschot Kempen gaat als hoofdpartner van StukjeNatuur ‘eigen bossen’ planten

17 mei 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

Van Lanschot Kempen wordt de eerste hoofdpartner ooit van StukjeNatuur. De stichting zet zich sinds 2020 in voor een klimaatbestendige natuurontwikkeling door heel Nederland. StukjeNatuur hoopt tien miljoen inheemse klimaatrobuuste bomen te planten; een doelstelling die met behulp van de vermogensbeheerder sneller gerealiseerd kan worden.

Als onderdeel van het partnership trekt Van Lanschot Kempen zelf ook de blubber in. De vermogensbeheerder wil samen met klanten en collega’s bomen planten op verschillende locaties in Nederlandse regio’s. Hiermee worden drie heuse ‘Van Lanschot Kempen-bossen’ gecreëerd, die moeten bijdragen aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezondere leefomstandigheden.

Van Lanschot Kempen-CEO Maarten Edixhoven laat weten blij te zijn om met bedrijf actief bij te kunnen dragen aan natuurbehoud en verbetering van biodiversiteit in Nederland. “We vinden het daarbij belangrijk om zowel onze klanten als onze collega's op een tastbare manier te betrekken: zij kunnen kiezen aan welk bos zij willen bijdragen en dit ook bezoeken.”

Van Lanschot Kempen gaat als hoofdpartner van StukjeNatuur ‘eigen bossen’ planten

“StukjeNatuur heeft een persoonlijke werkwijze waar Van Lanschot Kempen zich sterk in herkent”, vervolgt Edixhoven zijn uitleg. “Daarom zijn zij de perfecte partner voor de totstandkoming van de Van Lanschot Kempen-bossen.”

Transitie versnellen

Uiteraard wordt er ook vanuit de stichting verheugd gereageerd op het (hoofd)partnerschap. StukjeNatuur-directeur Dirk van Hout stipt aan dat verschillende soorten bomen door klimaatverandering niet meer kunnen overleven in Nederland.

“StukjeNatuur plant inheemse klimaatrobuuste bomen waardoor we rijkere bossen krijgen, die aantrekkelijk zijn voor dieren en planten. Met de steun van Van Lanschot Kempen kunnen wij de transitie naar klimaatbestendige bossen nu versnellen”, aldus Van Hout.