Hypotheekmarkt heeft er een nieuwe speler bij: Neo Hypotheken

07 augustus 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Nederland is een hypotheekplatform rijker: Neo Hypotheken. De debutant heeft een online hypotheekplatform gelanceerd waarmee klanten “sneller, transparanter en zonder papieren stukken binnen enkele uren zekerheid van financiering kunnen krijgen”.

Via het platform kunnen consumenten de mogelijkheden onderzoeken voor een nieuwe hypotheek. Mocht iemand de volgende stap willen zetten, dan kan men zelfstandig (of met een onafhankelijke hypotheekadviseur) online een hypotheek aanvragen.

Neo Hypotheken stelt dat de gehele klantreis volledig digitaal en papierloos is, waarbij consumenten en onafhankelijke hypotheekadviseurs “optimale transparantie rond het aanvraagproces hebben en snel zekerheid van financiering krijgen”.

Hypotheekmarkt heeft er een nieuwe speler bij: Neo Hypotheken

Ook het beheerproces is volledig digitaal ingericht, inclusief bouwdepot declaraties en, indien van toepassing, het delen van data met de onafhankelijke hypotheekadviseurs.

De klant centraal

Overigens is de volledig digitale klantreis niet het enige waar Neo Hypotheken zich in probeert te onderscheiden. Het bedrijf heeft namelijk ook de focus gelegd op de productvoorwaarden. Zo biedt men onder meer 100% boetevrij aflossen met eigen geld, automatische rentedaling door aflossing, financiering van bouw in eigen beheer en een hypotheekaanvraag met familieleden aan.

"We zijn trots om een volledig nieuw digitale hypotheek platform te introduceren en daarmee bij te dragen aan een verdere ontwikkeling van de Nederlandse hypotheekmarkt”, legt Managing Director John Koetsier uit. “De Neo Hypotheek propositie maakt optimaal gebruik van alle beschikbare digitale oplossingen tijdens de oriëntatie, de aanvraag en het beheer.”

Dit betekent volgens Koetsier dat consumenten snel en op een gebruikersvriendelijke manier zekerheid geboden kan worden over de mogelijkheden om hun droomhuis te financieren. “De klant staat hierbij centraal en kan kiezen om zijn hypotheek zelf af te sluiten of via een onafhankelijke hypotheekadviseur.”