Mogelijk start zesde Zakelijke Hypotheken Fonds voor beleggers

14 september 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Mogelijk heeft zijn Zakelijke Hypotheek Fonds VI gelanceerd. Het fonds biedt beleggers de mogelijkheid om vanaf €100.000 in te stappen, waarna de fintech dit geld investeert in zakelijk vastgoed (met name kantoren en bedrijfspanden).

“Beleggers die op zoek zijn naar een alternatief voor traditionele vastgoedfondsen of zelf beleggen in vastgoed kloppen steeds vaker bij ons aan”, stelt Miranda Landkroon-Wiegmans. “Het verschil tussen ons vastgoedfinancieringsfonds en de conventionele vastgoedfondsen is significant.”

De fondsmanager van Mogelijk legt uit dat conventionele vastgoedfondsen en -beleggers vastgoed aankopen en exploiteren. “Wij verstrekken zakelijke hypotheken aan ondernemers met hun vastgoed als onderpand. Het rendement is niet afhankelijk van de waardeverandering van het onderpand.”

Mogelijk start zesde Zakelijke Hypotheken Fonds voor beleggers

Mogelijk financiert vanuit het fonds zakelijk onroerend goed tot 65% van de waarde, waarbij de ondernemer persoonlijk meetekent. Het fonds heeft het recht van eerste hypotheek, waardoor de fintech – in het geval de ondernemer niet aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen – het recht heeft om het onderpand te veilen.

De opbrengst daarvan vloeit terug in het fonds, waarmee vervolgens een nieuw object gefinancierd kan worden. Mogelijk claimt dan ook dat het fonds een aantrekkelijke optie voor beleggers is, “juist in tijden van marktvolatiliteit”.  

Beleggers die meer willen weten over de achtergrond en de structuur van het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds kunnen een van de speciale kennissessies bijwonen. Ook kunnen beleggers vragen stellen en kennismaken met het team.

Meer Wealth Management-gerelateerd nieuws is te vinden op de Wealth Management-themapagina van banken.nl.