Argenta Nederland benoemt Bruno Oudega tot Directeur Wonen

05 oktober 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het directiecomité van de Argenta Bank- en Verzekeringsgroep heeft Bruno Oudega benoemd tot directeur Wonen van Argenta Nederland.

Oudega gaat met een hernieuwde organisatiestructuur de propositie rondom Wonen verder uitbreiden. Momenteel bedient Argenta samen met het intermediair 170.000 klanten met hun hypotheek in Nederland. De portefeuille bedraagt inmiddels meer dan €21 miljard en het bedrijf groeit jaarlijks met zo’n 3% marktaandeel qua aantal klanten.

Met meer dan twintig jaar ervaring in de financiële sector acht Argenta in Oudega de juiste persoon gevonden te hebben om het bedrijf in Nederland verder uit te bouwen. Naast de operationele en commerciële resultaten zal Oudega in zijn nieuwe rol ook verantwoordelijk zijn voor de klanttevredenheid.

De vier hoofdstappen van project portfolio management“Dankzij heldere producten, scherpe prijzen en een intensief partnership met het intermediair heeft Argenta in Nederland de afgelopen 25 jaar een prachtige positie opgebouwd”, legt Oudega uit. “Ik zie ernaar uit om deze positie samen met het team in Breda en onze partners verder uit te bouwen.”

Continuïteit

“We zijn blij dat we de nieuwe positie kunnen invullen met een ambitieuze, creatieve en ervaren directeur”, voegt CEO Sander Blommaert toe. “Op die manier kunnen we onze huidige en nieuwe klanten nog beter helpen in hun uitdagingen met betrekking tot hun woning én thuis.”

Blommaert noemt de Nederlandse markt de tweede thuismarkt van Argenta, en voegt toe dat het bedrijf zijn continuïteit voor de Nederlandse klanten wil waarborgen. “Zoals we zijn: no-nonsense, prijsbewust en robuust, waarbij we als verantwoordelijke bank blijven instaan voor een optimale klantbediening. We vertrouwen met veel plezier Bruno Oudega deze mooie taak toe.”