Adyen en Klarna breiden samenwerking verder uit

08 december 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Klarna heeft Adyen aangewezen als wereldwijde acquiring partner. De Nederlandse betaalverwerker wordt daarmee verantwoordelijk voor het verwerken van alle credit- en debetkaart betalingen tussen Klarna en zijn klanten.

Daarmee breiden de twee bedrijven hun samenwerking verder uit. Adyen biedt namelijk al langer dan tien jaar Klarna’s pakket aan betaalopties aan, waaronder de befaamde buy-now-pay-later optie.

Adyen zal zijn acquiring-verplichtingen in eerste instantie uitvoeren in Europa, Noord-Amerika en Azië; markten waarin het BNPL-bedrijf een bereik heeft van zo’n 150 miljoen consumenten en 500.000 retailpartners.

Adyen en Klarna breiden samenwerking verder uit

“Klarna heeft in veel opzichten een revolutie teweeggebracht in de digitale shopping experience”, legt Pieter van der Does uit. “Ik ben er trots op dat we nu onze krachten bundelen.”

De medeoprichter en co-CEO van Adyen benadrukt dat de samenwerking erop gericht is om betalingen én het winkelen te vereenvoudigen. “Het fintech-platform van Adyen, in combinatie met het bereik en productportfolio van Klarna zal de standaard voor betalingen en klantervaringen wereldwijd verhogen.”