Kaya de Lange is de nieuwe directeur van BeFrank

12 februari 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Kaya de Lange start per 1 maart als directeur van pensioenuitvoerder BeFrank.

De Lange neemt het stokje over van Sebastiaan van den Dries, die per 1 februari CEO is geworden bij AZL – net als BeFrank onderdeel van de Nationale-Nederlanden Group. Ze voegt zich in de directie bij commercieel directeur Jan Hein Rhebergen en financieel directeur Sam Knabben.

In het verleden bekleedde De Lange al uiteenlopende senior managementfuncties binnen NN Group. In haar laatste rol was ze verantwoordelijk voor ING Verzekeren in Nederland (een samenwerking tussen NN en ING). Eerder ging ze over de particuliere schadeverzekeringen van Nationale-Nederlanden en de zorgverzekeringen van OHRA en Nationale-Nederlanden.

Kaya de Lange is de nieuwe directeur van BeFrank

“Ik heb veel zin om aan de slag te gaan bij BeFrank en weer binnen pensioenen te werken”, reageert De Lange. “Voor de sector is er een belangrijke fase aangebroken met de invoering van de Wet toekomst pensioenen. Het is goed om te zien dat BeFrank daar al volop mee bezig is.”

“In mijn werk heb ik de thema’s duurzaamheid, eenvoud en focus op de klant altijd belangrijk gevonden en ik zie daarin een goede match met de strategie van BeFrank. Ik kijk ernaar uit om met het ervaren team de sterke en innovatieve positie in de markt verder uit te bouwen.”

Gerard van Rooijen, voorzitter Raad van Commissarissen BeFrank, reageert verheugd op de benoeming van De Lange. “Ik ben blij dat we met Kaya een sterke opvolger hebben gevonden binnen NN Group. Zij heeft veel ervaring opgedaan als senior manager en binnen het pensioendomein.”

“BeFrank voert de eerste regelingen onder de Wet toekomst pensioenen al uit en ik kijk ernaar uit om samen de volgende fase in te gaan. De nieuwe wet biedt veel kansen en Kaya zal zich met BeFrank inzetten om de pensioenmarkt te blijven vernieuwen”, sluit Van Rooijen af.