Eerste multi manager ICBE fonds Quintet Private Bank en BlackRock een feit

18 april 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Quintet Private Bank en BlackRock hebben hun eerste gezamenlijke multi manager ICBE (Instelling voor Collectieve Beleggingen in Effecten) fonds geïntroduceerd. Het is de eerste van vier nieuwe fondsen: tegen eind mei verwachten de partners namelijk nog eens drie multi manager fondsen te lanceren.

De introductie is het gevolg van eenafgesloten samenwerkingsverband tussen de twee partijen. De samenwerking moet leiden tot een uitbreiding van de beleggingscapaciteit van Quintet en moet het vermogen vergroten om in de lange termijn aan de behoeften van zijn cliënten te voldoen. Quintet benadrukt dat het de volledige controle over de beleggingsbesluitvorming behoudt.

Op basis van de open-architectuurbenadering van Quintet, ondersteund door de schaalgrootte en beleggingsexpertise van BlackRock, zal voor elk van deze actief beheerde en op één beleggingscategorie gerichte fondsen  voor een combinatie van externe beheerders worden gekozen.

Eerste multi manager ICBE fonds Quintet Private Bank en BlackRock een feit

Het doel daarbij is het ondersteunen van het portefeuillerendement en het vergroten van de diversificatie. De fondsen zullen exclusief beschikbaar zijn voor klanten van Quintet.

Het eerste fonds dat wordt geïntroduceerd (QMM Actively Managed US Equity) is alleen beschikbaar voor belegging voor klanten van Quintet, als onderdeel van de ‘flagship portfolios’ van de private bank.

Het in Amerikaanse dollars gedenomineerde fonds heeft als doel betere prestaties neer te zetten dan de benchmark. Het combineren van actief beheerde Amerikaanse aandelenstrategieën met verschillende beleggingsstijlen zou dat bewerkstelligen.

Breder universum

“Wij zijn zeer verheugd dat we het eerste fonds dat we in samenwerking met BlackRock hebben ontwikkeld kunnen aankondigen”, legt Bryan Crawford (Group Head of Investment & Client Solutions van Quintet Private Bank) uit.

“Hieruit blijkt ons vermogen om solide resultaten voor onze klanten te realiseren, een superieure klantervaring te bieden en continue beleggingsinnovatie te leveren. We kijken ernaar uit om nog meer fondsen samen met BlackRock te introduceren en zijn verheugd dat wij onze klanten nu toegang kunnen bieden tot een nog breder spectrum aan beleggingsmogelijkheden.”

“We hebben samen met Quintet, exclusief voor haar klanten, een verzameling innovatieve oplossingen ontwikkeld, waarvoor de beste beleggingsstrategieën per categorie met elkaar worden gecombineerd”, voegt Bettina Mazzocchi (Co-Head Wealth Solutions EMEA, Multi-Asset Strategies & Solutions bij BlackRock) toe.

“Ze zijn bedoeld om in alle marktomgevingen meer bestendige uitkomsten op te leveren. Voor elk van deze fondsen, die speciaal zijn samengesteld om tegemoet te komen aan de behoeften van de klanten van Quintet, wordt gebruik gemaakt van de beleggingsexpertise van BlackRock en de kracht van ons eigen risk management platform, om de product- en portfolioinnovatie te stimuleren.”