BNG Bank maakt nieuwe CCO én tijdelijke CEO bekend

25 april 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Peter Nijsse is de nieuwe Chief Commercial Officer van BNG Bank. Tegelijkertijd schuift de bank Olivier Labe (de huidige Chief Financial Officer) naar voren als de tijdelijke vervanger van de vertrokken CEO Gita Salden.

Nijsse is bepaald geen onbekende bij BNG Bank. Zo is hij sinds 2015 bij de bank in dienst als directeur Treasury & Capital Markets. Daarvoor werkte hij ruim twintig jaar voor het ministerie van Financiën, waarvan drie jaar bij het Internationaal Monetair Fonds in Washington. Voor zijn overstap naar BNG Bank was Nijsse plaatsvervangend directeur bij het Agentschap van de Generale Thesaurie. 

Peter Nijsse, Chief Commercial Officer, BNG Bank

Naast de benoeming van Nijsse maakte de bank dus ook bekend dat de huidige CFO Olivier Labe de taken van Gita Salden tijdelijk overneemt. De voormalig CEO maakte in februari bekend over te stappen naar De Nederlandsche Bank, waar ze toetreedt tot de directie. De zoektocht naar een definitieve CEO is in volle gang.

Het Executive Committee zal door deze benoemingen bestaan uit Olivier Labe (CFO en waarnemend CEO), Cindy van Atteveldt (Chief Risk Officer), Jaco van Goudswaard (Chief Operational Officer) en Peter Nijsse (CCO).