Stater benoemt eerste Nederlandse vrouwelijke bankdirecteur ooit tot RvC-voorzitter

02 mei 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ada van der Veer-Vergeer is de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Stater.

De nieuwe voorzitter van de RvC kan bogen op ruim dertig jaar aan ervaring in de financiële sector. Zo was Van der Veer-Vergeer het eerste vrouwelijke statutaire bestuurslid van een bank (Staal Bankiers) in Nederland in de geschiedenis.

Sindsdien heeft ze meerdere topposities bekleed in de financiële sector. Zo zat ze in de directie van Achmea Bank (Staal Bankiers werd overgenomen door Achmea), was ze Chief Executive Officer bij Currence én zat ze onder meer in de Raad van Commissarissen van (het toenmalige) Fortis Bank en DeGiro. 

Stater benoemt eerste Nederlandse vrouwelijke bankdirecteur ooit tot RvC-voorzitter

Momenteel bekleedt zij commissariaten bij de Nederlandse Loterij, Arcadis (als voorzitter) en de Stichting Data Privacy (als voorzitter van de Raad van Toezicht).

“De markt en diensten van Stater zijn niet nieuw voor Ada”, legt de hypotheekdienstverlener uit. “Bovendien begrijpt ze als geen ander het belang van IT voor de financiële dienstverlening, evenals de operationele kant en de B2B2C waardeketen.”

“Aangezien Ada groeistrategie als een positieve dynamiek ziet, hebben we alle vertrouwen in dat ze vanuit toezichtperspectief veel waarde zal toevoegen aan onze strategie van Europese expansie. We kijken uit naar onze samenwerking”, aldus Stater.