Brand New Day voegt nabestaandenlijfrente toe aan productportfolio

10 mei 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Brand New Day heeft zijn productaanbod uitgebreid met een nabestaandenlijfrente. Hiermee kunnen nabestaanden het opgebouwde persoonlijke pensioen van bijvoorbeeld een overleden partner, vader of moeder laten uitkeren op een fiscaalvriendelijke manier.

Lijfrente is niet nieuw voor Brand New Day. De online pensioenbank biedt al langere tijd een oudedagslijfrente-uitkering aan. Hiermee kan een klant zijn of haar zelf opgebouwde pensioen laten uitkeren na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd. Met de nabestaandenlijfrente kunnen ook nabestaanden van mensen die een lijfrentekapitaal nalaten, klant worden of blijven bij Brand New Day.

De erfgenamen kunnen ervoor kiezen om het geld op de rekening van de overledene elke maand, kwartaal, half jaar of jaar te laten uitkeren. Dat is doorgaans belastingtechnisch een betere keuze dan een eenmalige afkoop-uitkering. De hoogte van de uitkeringen hangt af van het opgebouwde vermogen en de gekozen looptijd. Daarnaast is er sprake van een minimale en maximale looptijd.

Brand New Day voegt nabestaandenlijfrente toe aan productportfolio

“We zijn erg blij met deze uitbreiding van ons productaanbod, want met een voortdurend groeiend klantenbestand zien we helaas ook steeds meer overlijdensgevallen”, legt Joost Tieland (commercieel directeur bij Brand New Day) uit.  

“De nabestaanden willen we – ook via financieel adviseurs – natuurlijk zo goed mogelijk bedienen. We bieden een goede service en begeleiden ze waar mogelijk, maar voorheen konden ze helaas geen klant blijven. Dat kan nu wel en daarmee vervullen we een grote behoefte van deze klantgroep”, aldus Tieland.