Delen Private Bank neemt Dierickx Leys Private Bank over

25 juli 2024 Banken.nl

Delen Private Bank heeft een akkoord bereikt over de volledige overname van het Belgische Dierickx Leys Private Bank. De overname sluit aan bij de strategie van de vermogensbeheerder om zijn positie als onafhankelijke speler op de Belgische en Nederlandse private banking-markt te versterken.

De transactie, die volledig met eigen middelen wordt gefinancierd, zal naar verwachting in de loop van 2025 worden afgerond na goedkeuring door de toezichthouders. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

“Onze gedeelde familiale waarden zoals een persoonlijke aanpak, integriteit en respect zijn essentieel”, licht Delen-CEO Michel Buysschaert toe. “We zijn ervan overtuigd dat klanten zich snel thuis zullen voelen bij Delen Private Bank en dat onze complementaire expertise een meerwaarde zal betekenen.”

Delen Private Bank neemt Dierickx Leys Private Bank over

Dierickx Leys Private Bank is sinds de oprichting als wisselagent in Antwerpen uitgegroeid tot een private bank met een beheerd vermogen van €3 miljard. De bank beschikt over vijf vestigingen in Antwerpen, Mortsel, Gent, Kortrijk en Leuven, en telt 73 medewerkers.

Dierickx Leys-CEO Filip Decruyenaere deelt het enthousiasme van zijn collega. “Vandaag is de tijd rijp voor een nieuw hoofdstuk met Delen Private Bank. Onze klanten zullen de voordelen ontdekken van de innovatieve digitale tools en persoonlijke dienstverlening van Delen.”

Box Consultants

Delen Private Bank heeft de afgelopen jaren zowel in België als Nederland haar positie versterkt, en beschikt momenteel over een beheerd vermogen van €58,6 miljard verdeeld over vijf landen. Naast de organische groei is de bank ook groter geworden door strategische overnames, zoals recentelijk die van Box Consultants.