Philippine Risch nieuwe topbestuurder van BNG

08 augustus 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Philippine Risch is de nieuwe Chief Executive Officer van BNG. Daarmee heeft de bank de gewenste opvolger gevonden van Gita Salden, die in juni toetrad tot de directie van De Nederlandsche Bank.

De kersverse topbestuurder van BNG heeft een lange carrière achter de rug in de financiële sector, waarvan 21 jaar bij ING. Daar bekleedde zij als laatste de functie van Chief Distribution Officer bij ING Nederland.

In 2018 werd zij partner bij McKinsey & Company, waar zij actief was voor zowel private als publieke en semipublieke klanten in Nederland en over de hele wereld. Risch adviseerde over strategische, digitale en ‘agile’ transformaties in onder andere de financiële dienstverlening, de energiesector, de gezondheidszorg en andere sectoren waarin ook BNG actief is.

Philippine Risch nieuwe topbestuurder van BNG

BNG omschrijft Risch als iemand die sterk is in het samenbrengen van strategie en uitvoering, klant- en marktgericht is en weet hoe ze medewerkers binnen een organisatie met elkaar moet verbinden.

RvC-voorzitter Huub Arendse laat weten verheugd te zijn met de aanstelling. “Philippine brengt een schat aan strategische en bestuurlijke ervaring mee, waarmee zij een waardevolle bijdrage zal leveren aan het vergroten van de meerwaarde van BNG in de maatschappij."

Zelf is Risch uiteraard ook in haar nopjes met haar nieuwe uitdaging. “Ik kijk ernaar uit om met de professionele en bevlogen collega’s en klanten van BNG bij te dragen aan een sociaal en duurzaam Nederland.”