ClearBank ontvangt Nederlandse banklicentie en is klaar voor Europese expansie

14 augustus 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

ClearBank heeft zijn uitbreiding naar Europa aangekondigd nu het een Nederlandse banklicentie op zak heeft van de Europese Centrale Bank. Het nieuw opgerichte ClearBank Europe zal zich vestigen in Amsterdam en komt onder het toezicht van De Nederlandsche Bank te staan.

De uitbreiding naar het vasteland van Europa moet de eerste stap in de internationale groeiplannen van ClearBank markeren. De financieel dienstverlener was tot nu toe alleen actief in het Verenigd Koninkrijk.

Vanuit daar regelde het bedrijf het betalingsverkeer en clearing services voor banken en fintechs zoals cryptobeurs Coinbase en het Britse mkb-platform Tide. Met de nieuwe licentie kan ClearBank nu ook bankzaken in euro’s aanbieden, en niet langer alleen in Britse ponden.

ClearBank ontvangt Nederlandse banklicentie en is klaar voor Europese expansie

De keuze op Nederland zou gevallen zijn vanwege de “sterke economie, bloeiende fintech-markt en de robuuste, innovatieve regelgeving”. ClearBank claimt €70 miljoen in zijn Europese activiteiten te investeren en is voornemens om de komende vijf jaar zestig nieuwe medewerkers aan te nemen.

Veel kansen

Rintse Zijlstra zal leiding geven aan het nieuwe Amsterdamse kantoor. Als CEO zal hij de verantwoordelijkheid dragen voor de Europese uitbreiding.

Hij kondigt aan veel kansen te zien in de Europese markt. “Onder andere door veranderende wet- en regelgeving voor banken en betaalproviders, die vragen om grote aanpassingen in de technologische infrastructuur. “

“ClearBank is speciaal ontworpen om bankdiensten van morgen mogelijk te maken”, vervolgt Zijlstra. “Ik kijk ernaar uit om samen met mijn team nieuwe en bestaande cliënten in Europa te helpen innoveren en groeien.”