Aanstelling Dave Smallwood moet groei Mollie in Verenigd Koninkrijk versnellen

23 september 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mollie heeft Dave Smallwood aangesteld als Managing Director in het Verenigd Koninkrijk. Met de aanstelling hoopt de betaalprovider zijn positie in het Verenigd Koninkrijk verder te versterken en zijn algehele expansieplannen in Europa verder vorm te geven.

Smallwood neemt meer dan twintig jaar ervaring mee, opgedaan bij grote organisaties in de financiële sector. Zo werkte hij onder andere bij American Express, PayPal en Super Payments.

Mollie timmert hard aan de weg in het Verenigd Koninkrijk. Zo verdubbelde de omzet in het eerste kwartaal van 2024 ten opzichte van dezelfde periode in 2023. Daarnaast ontving de financieel dienstverlener eind 2023 een vergunning als betaalinstelling van de Financial Conduct Authority, de Britse tegenhanger van de AFM.

Aanstelling Dave Smallwood moet groei Mollie in Verenigd Koninkrijk versnellen

Ook lanceerde het bedrijf begin dit jaar zijn geïntegreerde dienst voor zakelijke financiering, Mollie Capital, in het Verenigd Koninkrijk. Tot slot werd er geïnvesteerd in het personeel en is het team sinds 2023 met meer dan 60% gegroeid. Momenteel zijn er 26 medewerkers in het Verenigd Koninkrijk.

Vastberaden

Mollies versterkte aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk vormt naar eigen zeggen een belangrijk onderdeel van zijn bredere Europese expansiestrategie. Het bedrijf hoopt niet alleen zijn klantenbasis verder uit te breiden, maar ook zijn dienstenaanbod te diversifiëren om meer waarde te kunnen bieden aan bedrijven in verschillende markten.

“Het Verenigd Koninkrijk heeft de grootste e-commercemarkt van Europa”, benadrukt Smallwood. “Desondanks voelen ondernemers zich daar nog onvoldoende gesteund door de betalingssector. Dit komt onder andere door de financiële bureaucratie die in het Verenigd Koninkrijk heerst en het gebrek aan klantsupport bij de gevestigde financiële dienstverleners.”

“Bij Mollie zijn we vastberaden om hier het verschil in te maken”, vervolgt de kersverse Managing Director. “Wij willen organisaties in heel Europa geavanceerde financiële tools en klantondersteuning bieden, zodat zij zich kunnen richten op wat er echt toe doet: het bedienen van hun klanten en het ontwikkelen van hun bedrijf in een groeiende digitale wereld.”