LexisNexis Seminar: Compliance in Beweging

02 oktober 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op dinsdag 29 oktober vindt het seminar ‘Compliance in beweging: veranderende risico’s, veranderende procedures’ plaats op het kantoor van LexisNexis in Amsterdam. Dit evenement richt zich op actuele thema’s zoals geopolitieke verschuivingen en de toenemende rol van kunstmatige intelligentie in compliance.

Met presentaties en paneldiscussies biedt het seminar professionals de gelegenheid om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied. Het event duurt van 12:00 tot 17:00 uur. De middag zal aanvangen met een gezamenlijke lunch, waarna dagvoorzitter Michael van Woerden en gastheer François Dieleman de introductie verzorgen.

De eerste sessie van het evenement behandelt de impact van geopolitieke veranderingen op internationale handel en compliance. Na de recente wereldwijde verstoringen, zoals de pandemie en de oorlog in Oekraïne, worden economische relaties opnieuw beoordeeld.

LexisNexis Seminar: Compliance in Beweging

De sprekers, specialisten op het gebied van internationaal handelsrecht en strategische samenwerking, bespreken de risico’s en kansen voor bedrijven die opereren in geopolitiek gevoelige regio’s, met een specifieke focus op de relatie met China. Hierbij komt ook de naleving van internationale sancties en regelgeving aan bod.

AI in Compliance

In de tweede sessie ligt de nadruk op de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) in compliance-activiteiten. De sprekers gaan in op de manieren waarop machine learning en AI worden toegepast binnen gereguleerde sectoren, zoals de financiële dienstverlening.

Hierbij wordt aandacht besteed aan de technologische mogelijkheden, maar ook aan de risico's, zoals de betrouwbaarheid van AI-systemen. De toekomst van AI in compliance zal eveneens worden besproken, waarbij wordt gekeken naar hoe deze technologie zich verder kan ontwikkelen.

De Toekomst van Compliance

De middag wordt afgesloten met een paneldiscussie waarin experts uit de praktijk ingaan op de snelle veranderingen binnen het compliancevak. Door middel van stellingen geven de panelleden hun visie op hoe organisaties kunnen anticiperen op toekomstige ontwikkelingen en welke trends in naleving cruciaal zullen zijn voor de komende jaren.

Het seminar biedt een uitgebreide blik op de meest relevante onderwerpen binnen compliance en vormt een uitgelezen gelegenheid voor professionals om nieuwe inzichten op te doen en in gesprek te gaan met experts.

Klik hier voor meer informatie.