LexisNexis lanceert Nexis+ AI

30 juli 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

LexisNexis heeft de lancering van Nexis+ AI aangekondigd. Het nieuwe platform stelt organisaties onder meer in staat om versneld nieuwe inzichten op te doen op basis van betrouwbare (nieuws)bronnen, waarmee vervolgens strategische en zakelijke beslissingen beter én sneller gemaakt kunnen worden.

Het nieuwe platform van de informatie- en dataleverancier maakt daarbij gebruik van artificial intelligence om sectoranalyses,  concurrentie-, bedrijfs-en marktonderzoek te doen aan de hand van de informatie uit de database van LexisNexis.

En die database is omvangrijk. Zo omvat het onder andere bedrijfsgegevens over en van bedrijven en gelicentieerde nieuwspublicaties (met GAI-rechten verleend door enkele van de grootste uitgevers en door de branche erkende titels).

Het platform is mede ontwikkeld op basis van 700 uur aan diepgaande klantinterviews, waardoor het volgens LexisNexis volledig is afgestemd op de constant veranderende behoeften van bedrijven. Om het platform vervolgens verder te verfijnen bood LexisNexis eerder dit jaar een select aantal organisaties de kans om het platform uitgebreid te testen.

“Professionals in vrijwel elke branche vertelden ons dat ze diepere, nauwkeurigere inzichten nodig hebben om snellere en betere beslissingen te nemen”, legt Todd Larsen (directeur van Nexis Solutions) uit. “Tegelijkertijd gaven ze aan de hoeveelheid bedrijfsgegevens ontmoedigend te vinden en het proces te tijdrovend.”

“Daarom hebben we Nexis+ AI gecreëerd”, vervolgt Larsen. “Om data-intensief onderzoek en strategische besluitvorming te versnellen.”

“De lancering van Nexis+ AI vertegenwoordigt een belangrijke eerste mijlpaal in onze missie”, vult Dani McCormick (Vice President Product bij Nexis Solutions) zijn collega aan. “Organisaties voorzien van de tools die ze nodig hebben om bedrijfsonderzoek te versnellen en weloverwogen zakelijke beslissingen te nemen.”