SNS komt met extra betalingsoptie voor afrekenen in iDEAL

20 november 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Om betalen met iDEAL tijdens de feestdagen nog eenvoudiger te maken heeft SNS Bank een nieuwe betaaloptie aan de online betaaldienst toegevoegd. De extra optie: ‘betalen met SNS Mobiel Bankieren app’ toont een QR-code die gescand kan worden met een smartphone of tablet, waarna de betaling automatisch voor de klant wordt klaargezet, en alleen nog de mobiel bankieren-pincode hoeft worden ingevoerd.

Klanten van SNS Bank kunnen voortaan een nieuwe optie kiezen wanneer zij een bestelling betalen via iDEAL. Naast de gebruikelijke manier van betalen – met identificatie via de digipas – kunnen zij er nu ook voor kiezen om te betalen met de SNS Mobiel Bankieren app op hun tablet of smartphone. De nieuwe functionaliteit die aan de app is toegevoegd is onderdeel van ‘de missie van SNS om bankieren voor Nederland verrassend normaal te maken’

SNS - Betalen zonder digipas

QR-code
De nieuwe functionaliteit werkt als volgt. Als de klant zijn bestelling bij elkaar heeft gezocht in een webshop waar kan worden betaald via iDEAL, kan de klant bij het betalen met iDEAL kiezen voor de nieuwe betaaloptie ‘betalen met de SNS Mobiel Bankieren app’. In plaats van het gebruikelijke afrekenen met gebruik van de SNS digipas, krijgt de klant een QR-code te zien, die na scannen met het mobiele apparaat de betaling van de bestelling automatisch klaarzet in de mobiele app*. Het enige wat de klant zelf nog hoeft te doen is het invoeren van de bij de app horende pincode, en de betaling is verstuurd.

SNS wil het betalen met iDEAL met de nieuwe functie niet alleen sneller en eenvoudiger maken, maar wil ook dat de veiligheid van de betaalmethode behouden blijft. Daarom biedt de bank zijn klanten de mogelijkheid om een limiet in te stellen voor een maximaal bedrag dat via deze wijze wordt betaald. Als het limiet wordt overschreden wordt de klant alsnog gevraagd om zich te identificeren door middel van de digipas.

Nog steeds groeiende behoefte
Piet Mallekoote, directeur van Betaalvereniging Nederland is blij met de ontwikkeling van de nieuwe betaaloptie: “iDEAL bestaat nu precies tien jaar en voorziet in een nog steeds groeiende behoefte. Daarom zijn we blij met deze innovatie van SNS die slim inspeelt op de mogelijkheden van iDEAL.” Volgens SNS Bank wordt gemiddeld 60% van alle betalingen via de pc of laptop afgerekend.

* Wanneer de klant zijn of haar bestelling op het mobiele apparaat zelf bij elkaar heeft gezocht en wilt afrekenen, wordt bij het kiezen van de nieuwe optie meteen de betaling klaargezet en hoeft geen QR-code worden gescand.