Betalen met rekening Bunq via Rabo mobiel bankieren app

30 juli 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Klanten van Rabobank die ook klant zijn van Bunq kunnen voortaan via de Rabo mobiel bankieren app al hun Bunq-activiteiten uitvoeren. Een Bunq-rekening inzien via de Rabo app was al mogelijk, maar de functionaliteit is nu verder uitgebreid met betalen. Naar eigen zeggen is Rabobank de eerste bank die het mogelijk maakt een betaling te doen met een rekening van een andere bank.

Veel Nederlanders zijn klant bij meer dan één bank. Sommigen zijn ook klant bij meer dan twee banken. Daar kunnen uiteenlopende redenen voor zijn. Scheiding tussen privé en zakelijk, een bank voor betalen, een bank voor sparen etc. Wie bij verschillende banken zijn bankzaken wil regelen is in principe aangewezen op de digitale omgeving van de betreffende bank. Dat is aan het veranderen. Rabobank biedt klanten die tevens een rekening hebben bij Bunq voortaan de mogelijkheid om via de Rabo mobiel bankieren app een betaling te doen. Inzage in de Bunq-rekening was al mogelijk, Rabobank gaat nu een stap verder.

PSD2

Deze innovatie is een mooi praktijkvoorbeeld van wat PSD2 beoogt, de nieuwe Europese betaalrichtlijn die innovatie moet aanwakkeren. Door banken te verplichten rekeninggegevens beschikbaar te stellen, kunnen rekeningen ook beheerd worden via andere partijen. Hoe fijn is het immers om één app nodig te hebben voor dagelijkse bankzaken in plaats van drie verschillende?

Betalen met rekening Bunq via Rabo mobiel bankieren app

Voorlopige beperkingen

De optie die Rabobank biedt zet is een eerste stap in de richting, maar er zijn nog wel wat restricties. Betalen vanaf een Bunq-rekening via Rabobank is voorlopig alleen mogelijk als een Rabo-rekening de ontvanger is. Daarbij moet de consument beschikken over Bunq Premium, een duurdere variant met meer mogelijkheden dan de normale Bunq.

Om de dienst te kunnen gebruikers moeten ‘Bunqers’ zelf hun rekening koppelen in de Rabo mobiel bankieren app. Hiervoor krijgen zij vanuit Bunq een beveiligingssleutel die de deur naar gebruik van de nieuwe dienst opent. Op deze manier geeft de klant Rabobank permissie om gegevens van Bunq te delen met Rabobank.