DNB strikt CFO van ASML als nieuwe commissaris

12 september 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Roger Dassen treedt per 1 oktober aanstaande toe als lid van de raad van commissarissen bij De Nederlandsche Bank (DNB). Hij vervangt Jaap van Manen als commissaris. Dassen is sinds kort financieel directeur bij chipmachinefabrikant ASML. DNB noemt Dassen in de aankondiging een zeer ervaren en deskundig accountant en bestuurder.

De carrière van Roger Dassen is er één waar financiën als een rode draad doorheen lopen. Na een studie Economics & Business Administration en twee doctorstitels aan de Universiteit van Maastricht werd hij in 1996 partner bij internationaal accountants- en advieskantoor Deloitte. Daar rees de ster van Dassen tot topman bij Deloitte Nederland en uiteindelijk tot de mondiale raad van bestuur van Deloitte.

DNB strikt CFO van ASML als nieuwe commissaris

Met ingang van afgelopen juni is Dassen financieel directeur bij chipmachinefabrikant ASML uit Veldhoven. Per 1 oktober deelt hij zijn ervaring en expertise ook als toezichthouder bij De Nederlandsche Bank.

Voorzitter Wim Kuijken van de raad van commissarissen is blij met de komst van Dassen als nieuwe commissaris. „We krijgen hiermee een zeer ervaren en deskundig accountant en bestuurder. Hij brengt onder meer veel ervaring en expertise mee op het gebied van digitale informatietechnologie.”