Pensioen Forum 2020 staat in teken van herijken en vooruitkijken

16 juni 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Op 23 september organiseert kennis- en netwerkorganisatie IIR zoals elk jaar het Pensioen Forum. Diverse specialisten uit en van buiten de pensioensector nemen de bezoekers mee langs actuele inzichten en toekomstige vernieuwingen. Veel nadruk zal liggen op vragen rond het blijven bieden van zekerheid in een extreem onzekere tijd. 

Het Nationaal Pensioen Forum gaat dit jaar net even anders, omdat veel mensen in één ruimte voorlopig niet toegestaan is. Voor een organisatie als IIR geldt in het bijzonder dat ze zichzelf deels opnieuw moeten uitvinden. Een select gezelschap treft elkaar daarom op locatie bij Van der Valk in Breukelen, terwijl voor de rest de conferentie op afstand te volgen is via een live videoverbinding. 

Hoewel de Nederlandse pensioenpotten tot de best gevulde ter wereld behoren gaat er bijna geen week voorbij of er is wel discussie over. Zeker in de aanloop naar een nieuw pensioenakkoord, waarover feitelijk al jaren gesproken wordt. Daar kwam de corona-pandemie ineens tussendoor racen, waarvan men de invloed momenteel slechts ten dele kan overzien. 

Want in welke mate is in bestaande scenario’s rekening gehouden met een mondiale pandemie? Wat worden de langetermijneffecten op de economie van een crisis die we nu nog niet in zijn geheel kunnen overzien? En wat betekent dit voor de maatschappij, het

stelsel en de zekerheden die in het verleden beloofd zijn? Op dat soort vragen gaan experts van binnen en van buiten de sector in tijdens het Nationaal Pensioen Forum 2020.

Aan het woord komen onder meer: 

  • Janko Gorter, Manager Toezicht Grote Pensioenfondsen DNB - over wat pensioenfondsen in tijden van crisis van elkaar kunnen leren.
  • Peter Borgdorff, Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn - in discussie met andere pensioenfondsbestuurders over de hete hangijzers van het pensioenakkoord.
  • Maarten Steinbuch, Hoogleraar TU Eindhoven, wetenschapper, en denker over de invloed van nieuwe technologie op de samenleving - over de wereld die in transitie is en de houdbaarheid van pensioenen.

Het Nationaal Pensioen Forum staat gepland voor 23 september aanstaande. Meer informatie en de mogelijkheid tot het bestellen van kaarten zijn te vinden op de website van IIR