De Volksbank digitaliseert aanvraag zakelijke financieringen

24 juni 2020 Banken.nl 3 min. leestijd
Profielen

De manier waarop klanten een zakelijke financiering bij SNS en RegioBank kunnen aanvragen is gedigitaliseerd. In korte tijd is een volledig online platform gerealiseerd waarmee de gehele aanvraagstraat, van aanvraag tot afhandeling, voortaan volledig digitaal verloopt. Zzp’ers en ondernemers kunnen hierdoor, na ontvangst van alle documentatie, binnen vijf werkdagen beschikken over hun financiering.

“Onze missie, Bankieren met de menselijke maat, vertaalt zich voor onze zakelijke financieringen onder meer naar eenvoudige en transparante producten met persoonlijke aandacht. In Fyndoo hebben we een partner gevonden om die uitgangspunten ook terug te laten komen in het aanvraagproces”, stelt Dennis Karacan, product owner zakelijk financieren bij de Volksbank

Vergrote slagvaardigheid

“Met deze digitale oplossing vergroten wij onze slagvaardigheid om ondernemers en zzp’ers sneller een passende financiering te bieden, ook voor de financiering van bedrijfspanden. Hiermee spelen wij actief in op de behoefte van ondernemers en hebben ze voortaan snel de liquide middelen beschikbaar om te doen waar ze goed in zijn: ondernemen.” Het mogelijk maken van groei voor ondernemers heeft altijd centraal gestaan bij de ontwikkeling van Fyndoo Lending. Dit maakt de samenwerking met de Volksbank dan ook een hele logische.

“Met Fyndoo Lending bieden wij financiers een oplossing om een breed spectrum aan zakelijke financieringsoplossingen te kunnen verstrekken, zowel online, via intermediairs of het traditionele bankkantoor, of zelfs door elkaar heen. Ons geloof hierbij is dat technologie ervoor moet zorgen dat aanvragen die binnen de beleidskaders vallen, efficiënt verwerkt moeten kunnen worden.”

“Diezelfde technologie moet tegelijk ook de ruimte bieden om een financieringsaanvraag menselijk te beoordelen als de situatie daar om vraagt. Wij hebben Fyndoo Lending zo ontworpen dat het proces zich aanpast aan de klant, zijn of haar financieringsvraag en het financieringsdoel. De Volksbank heeft gebruik gemaakt van die mogelijkheden. Dankzij deze oplossing krijgen klanten van de Volksbank instant een offerte aangeboden, ook voor het financieren van bedrijfspanden” aldus Jamie Burink, head of Business Lending bij Topicus, het bedrijf achter Fyndoo.

Aanvraagtraject versneld

De Volksbank was binnen zes maanden live met Fyndoo Lending. Deze digitalisering zorgde voor een aanzienlijke versnelling van het totale proces. Klanten kunnen nu alle vereiste documentatie eenvoudig en snel aanleveren via het online aanvraagportaal. Zij kunnen hiervoor terecht bij hun vertrouwde RegioBank-kantoor of SNS Winkel. Via sns.nl/zakelijk is het ook mogelijk een aanvraag volledig digitaal in te dienen.

Doordat ook het traject na indienen van de aanvraag is gedigitaliseerd, worden aanvragen die binnen de beleidskaders vallen automatisch verwerkt binnen de bank. Dit betekent een toename van het klantgemak en een enorme efficiencywinst ten opzichte van de situatie waarbij verzoeken na indienen nog traditioneel worden verwerkt. Ondernemers en zzp’ers kunnen hierdoor, na ontvangst van alle documentatie, binnen maximaal vijf werkdagen beschikken over hun financiering.

Corona

Het aanvraagportaal is ook al beschikbaar voor het aanvragen van een zakelijk krediet met de Kleine Kredieten Corona-garantieregeling (KKC) die op 29 mei 2020 van kracht werd. Klanten van SNS, RegioBank en ook ASN Bank, die geraakt worden door de gevolgen van het coronavirus kunnen een zakelijk krediet met KKC-regeling aanvragen.