Mark Lamers wordt de nieuwe CFO bij BUX

03 juni 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BUX heeft met ex-ABN AMRO-topman Mark Lamers een nieuwe aanwinst voor het leiderschapsteam binnengehaald. De online broker hoopt met de komst van de nieuwe Chief Financial Officer (CFO) de internationale uitbreiding verder te versnellen. Lamers volgt daarbij Egbert Pronk op, die de rol van Chief Risk Officer op zich zal nemen.

Yorick Naeff, CEO van BUX, is enthousiast over de komst van Lamers. “Bij BUX bouwen we aan de toekomst van beleggen die aansluit waarop Europeanen hun financiële toekomst willen veiligstellen. Iedereen verdient een kans om een stabiele toekomst op te bouwen en meer met hun geld te doen. Dit kunnen we niet zonder innovatieve denkers en experts uit de industrie. We kijken uit naar hoe we de toekomst van BUX gaan vormgeven met deze gevestigde namen aan boord.”

Lamers, voormalig Managing Director Financial Institutions Group Advisory bij ABN AMRO, brengt meer dan veertien jaar aan ervaring mee in de financiële sector met zich mee, waarvan ruim twaalf jaar bij de staatsbank. In zijn eerdere ervaring was Lamers betrokken bij het tot stand brengen en uitvoeren van corporate finance-transacties voor financiële instellingen, waaronder beursintroductie en fusies en overnames, in heel Europa.

Mark Lamers wordt de nieuwe CFO bij BUX

Beleggen moet én kan toegankelijker

Lamers stelt het fantastisch te vinden om de altijd dynamische fintech-sector te betreden. “De missie van BUX om de nieuwe generaties beleggers controle te laten nemen over hun financiële toekomst spreekt mij enorm aan. Vanaf jongs af aan trekt de beurs me en ook op professioneel vlak hebben de aandelenmarkten altijd een sleutelrol gespeeld. Juist door mijn uitgebreide kennis van de financiële markten, ben ik ervan overtuigd dat beleggen toegankelijker moet én kan.”

De benoeming van Lamers als de nieuwe CFO van BUX is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank.