Triodos UK haalt £2 miljoen op in financieringsronde voor natuurbehoud

01 oktober 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Triodos Bank UK en Trees for Life – een milieuorganisatie voor natuurbehoud – hebben 48 uur na de lancering van een crowdfundingsactie een bedrag van £2 miljoen opgehaald bij investeerders. De samenwerkende partners stellen daarmee het bewijs aan te tonen dat er een toenemende vraag bestaat naar natuurbehoud als investeringsmogelijkheid.

In totaal heeft 8% van de Schotse investeerdersmarkt ‘toegehapt’ en een gemiddeld bedrag van £4.800 in het fonds geïnvesteerd. De opbrengst van de obligatie zal worden gebruikt om ’s wereld eerste ‘rewildingcentrum’ in de Schotse Hooglanden te financieren. Het bouwen (en beheren) van het centrum creëert tevens 15 FTEs, waarmee ook de lokale economie geholpen wordt. Investeerders in de crowdfundingobligatie ontvangen 6% bruto rente per jaar over de looptijd van 9 jaar.

Bevis Watts, CEO van Triodos Bank UK, legt uit dat dit de eerste keer is dat Triodos beleggers de mogelijk biedt om rechtstreeks te investeren in een organisatie die staat voor natuurbehoud. “We zijn overdonderd door de reacties. Het is duidelijk dat mensen in het Verenigd Koninkrijk gepassioneerd zijn over het beschermen van onze natuurlijke wereld en bereid zijn om dit financieel te ondersteunen.”

Triodos UK haalt £2 miljoen op in financieringsronde voor natuurbehoud

“Wij zien de zorg voor de natuur en onze eigen toekomstige financiële welvaart als één en hetzelfde. De overweldigende vraag naar deze investering laat zien dat veel mensen deze overtuiging met ons delen.”

Mensen verbinden met natuur

Volgens Trees for Life-CEO Steve Micklewright was de steun van vrijwilligers, donateurs en vele anderen altijd al van groot belang voor de natuurorganisatie. “Maar we zijn verrast door het enthousiasme van de investeerders in ons crowdfunding aanbod. We zijn verheugd dat we verder kunnen gaan met onze plannen om duizenden mensen met de natuur verbinden.”