Deutsche Bank gaat energieverbruik actief terugdringen

18 augustus 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Om de almaar oplopende energiekosten te beteugelen heeft Deutsche bank een actieplan aangekondigd om zijn elektriciteitsverbruik flink te verminderen. En dat is nodig ook. Nu Rusland via de pijpleiding Nord Stream 1 steeds minder gas naar Duitsland pompt, heeft de Duitse overheid opgeroepen om minder energie te verbruiken. Met het actieplan geeft de bank gehoor aan die oproep.

Middels een uitgebreid pakket energiebesparende maatregelen hoopt de Duitse bank jaarlijks 4.900.000 kWh extra elektriciteit te besparen. Een hoeveelheid die overeenkomt met het gemiddelde jaarlijkse verbruik van bijna 1.600 tweepersoonshuishoudens. Het plan behelst zowel korte- als lange termijn maatregelen.

Zo wil men in de zomermaanden het stroomverbruik van de airconditioning terugdringen door de  temperatuur vanaf waarop de airco draai  in alle kantoorgebouwen en filialen te verhogen van 23 °C tot 25 °C, zal er in alle sanitaire ruimtes alleen nog maar koud water stromen, gaat alle verlichting tussen 22:00 en 06:00 uit én wordt de fontein voor het hoofdkantoor in Frankfurt uitgeschakeld.

Deutsche Bank gaat energieverbruik actief terugdringen

Daar blijft het niet bij. De bank wil tussen augustus 2022 en mei 2023 zijn gasverbruik met 15% terugdringen. Om dat te kunnen realiseren wil men onder meer overstappen naar LED verlichting, een AI-systeem implementeren dat het energieverbruik voor verwarming en koeling van vestigingen vermindert en warmtepompen installeren.

De bank stelt zichzelf tot slot de doelstelling om binnen drie jaar alleen nog maar duurzame energie te verbruiken - momenteel is 91% van de elektriciteit afkomstig uit hernieuwbare bronnen. Een ‘lidmaatschap’ bij het wereldwijde RE100 initiatief moet de bank het laatste zetje geven om dit doel te bereiken.