Bunq biedt klanten app-tools om inflatie te bestrijden

13 oktober 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Nu de inflatie in de eurozone ongekend hoog is voelt bunq zich genoodzaakt om zijn klanten te helpen met hun financiële zaken. In de vierde versie van de app introduceert de online bank dan ook een nieuwe set tools die het mogelijk maakt om weer grip over de financiën te krijgen.

Hulp die als geroepen komt: uit onderzoek van de online bank blijkt dat de inflatie bij 40% van de millennials een grote impact heeft op hun levensonderhoud; 31% van alle Nederlanders zou geplande uitgaven voor onbeperkte tijd hebben uitgesteld en 56% is al drastisch minder gaan uitgeven.

Een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking zou de afgelopen tijd dan ook stappen hebben ondernomen om weer grip op hun financiën te krijgen: 69% is zorgvuldiger met budgetteren en 30% is extra voorzichtig met grote of impulsieve aankopen.

Bunq biedt klanten app-tools om inflatie te bestrijden

Nieuwe tools

Om zijn klanten in dit proces te assisteren heeft bunq de tools ‘Easy Budgeting’ en ‘Groepsuitgaven’ geïntroduceerd in zijn nieuwste app-editie. Easy Budgeting stelt gebruikers in staat om budgetten op te zetten voor bijvoorbeeld boodschappen, winkelen of vakantieplannen. Dankzij een door bunq gepatenteerde technologie, wordt elke uitgave automatisch van het juiste budget afgetrokken.

Met Groepsuitgaven kunnen gebruikers meerdere activiteiten met familie en vrienden ondernemen, zoals een weekendje weg of een avond uit eten. Gebruikers kunnen pasbetalingen automatisch aan een groepsuitgave toevoegen en de kosten delen wanneer de activiteit is afgelopen.

Bunq-CEO Ali Niknam stelt verheugd te zijn om de nieuwe generatie van de app met zijn gebruikers te kunnen delen. “Bunq is nu eenvoudiger dan ooit, met features die gebruikers inzicht bieden in hun uitgavenpatronen en ze in staat stelt inflatie het hoofd te bieden.”