a.s.r. groeit na overname Aegon uit tot één van grootste partijen in verzekeringssector

31 oktober 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Groot nieuws uit de verzekeringssector: de Nederlandse activiteiten van Aegon zijn overgenomen door a.s.r., waarmee de verzekeringsmaatschappij plotsklap uitgroeit tot één van de marktleiders van de sector. Met de overname is een bedrag van €4,9 miljard gemoeid.

a.s.r. telt met de overname 6,5 miljoen klanten in Nederland en ruim 6.700 werknemers. Dit betekent dat de verzekeraar uitgroeit tot marktleider op de pensioenmarkt en de runner-up op het gebied van levensverzekeringen. Het hoofdkantoor blijft in Utrecht. Overigens komt ook de hypotheken- en bankentak (Knab) in de handen van a.s.r..

Wel stelt a.s.r. dat de overname gepaard gaat met het verdwijnen van een onbekend aantal arbeidsplaatsen. In een persbericht schrijft Aegon dat men verwacht dat het combineren van de twee bedrijven zal leiden tot substantiële kosten- en diversificatievoordelen. Al met al moet de samenvoeging drie jaar duren. In de tussentijd hopen de verzekeraars zo veel mogelijk mensen een andere baan aan te kunnen bieden, binnen of buiten het bedrijf.

a.s.r. groeit na overname Aegon uit tot één van grootste partijen in verzekeringssector

Jos Baeten is verheugd met de overname. Volgens de CEO van a.s.r. ontstaat er door het samengaan van de twee bedrijven een sterkere, duurzamere en een nog meer toonaangevende verzekeraar. “De combinatie met Aegon Nederland versterkt de positie van de combinatie op de Nederlandse markt door een aanzienlijke verbetering van onze strategische positie in Leven en Schade en in Distributie en Services.”

Ook vanuit Aegon wordt er positief gereageerd. CEO Lard Friese legt uit dat de overname een leider in de Nederlandse verzekeringsmarkt creëert die een “enorme toegevoegde waarde” zal bieden aan zijn klanten. “Dat geeft mij het vertrouwen in een succesvolle gezamenlijke toekomst in Nederland waarbij wij als aandeelhouder betrokken zullen blijven, terwijl Aegon zijn ambitie om leidende ondernemingen te creëren buiten Nederland kan versnellen.”