Lastig beursklimaat beïnvloed kwartaalcijfers Van Lanschot Kempen

09 november 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Van Lanschot Kempen heeft in het derde kwartaal van dit jaar de turbulentie op de financiële markten gevoeld. Als gevolg van een negatief koersresultaat nam de totale waarde van het beheerd vermogen van particuliere klanten af van €118,5 miljard naar €115,3 miljard.

Ook de zogeheten assets under management voor institutionele klanten als pensioenfondsen nam in de afgelopen drie manden licht af: van €99,6 miljard naar €96,2 miljard. Chief Financial Officer Jeroen Kroes merkt – ondanks de negatieve berichtgeving en de aanstaande recessie – op dat de klanten van Van Lanschot Kempen “belegd willen blijven”.

De CFO stelt daarnaast dat de commerciële ontwikkelingen in het derde kwartaal goed was. Zo nam de totale netto-instroom in assets under management nam met €0,6 miljard. Ook is men tevreden over de aanwas van nieuwe klanten. Zo koos onder meer pensioenfonds BPF Schilders voor Van Lanschot Kempen als fiduciair manager.

Het pensioenfonds beschikt over een belegd vermogen van ruim €8 miljard en verzorgt het pensioen voor ruim 100.000 deelnemers. Dit mandaat start in het vierde kwartaal van dit jaar.

Tot slot valt op dat het spaargeld groeide van €11,9 miljard naar €12,3 miljard. Dit zou erop kunnen duiden dat klanten van de vermogensbeheerder ervoor kiezen, in de verdeling van hun vermogen, over iets meer liquide middelen te willen beschikken.