Fintech-eigenaren en bestuurders opgelet: EY kondigt nieuw onderzoek aan

16 november 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In opdracht van het ministerie van Financiën gaat EY opnieuw onderzoek doen naar de Nederlandse fintechsector. Doel van het onderzoek is om het ministerie van verdere duiding te voorzien omtrent het in 2020 opgerichte Fintech Actie Plan: een initiatief om innovatie in de financiële sector blijvend te stimuleren.  

Drie jaar geleden voerde EY een vergelijkbaar onderzoek uit. Destijds bleek onder meer dat 65% van de fintech-bedrijven verwachtte binnen twaalf maanden te zullen groeien. Daarbij ging 28% zelfs uit van een verdubbeling van de groei van hun bedrijf. Daarnaast wezen Fintechs er in 2019 op dat het aantrekken van talent, samenwerkingen met gevestigde spelers en klantadoptie tot de grootste groeikansen behoorden.

Beleid, talent, vraag en kapitaal vormen de belangrijkste thema’s die in de nieuwste editie zullen worden onderzocht. Het onderzoek – getiteld Fintech Census 2023 – dient volgend jaar gepubliceerd te worden.

Fintechs, Share your thoughts about the Dutch Fintech market

EY roept eigenaren en/of bestuurders van Nederlandse fintechs op om middels een vragenlijst hun mening en inzichten te delen. De vragenlijst duurt ongeveer dertig minuten en kan tot en met 15 januari ingevuld worden (15 minuten invultijd).

Deelnemers ontvangen de onderzoeksbevindingen zodra het rapport gepubliceerd is. EY stelt dat het onderzoek tevens een kans is voor de deelnemende fintechondernemingen om zich te benchmarken ten opzichte van de bredere Nederlandse fintechsector.