Eerste LGBTQ+-bank ooit ontvangt kapitaalinjectie van $15 miljoen

24 november 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Daylight, een digitale banking-app gebouwd voor de Amerikaanse LGBTQ+-gemeenschap, heeft $15 miljoen opgehaald in een financieringsronde onder leiding van Anthemis Group. CMFG Ventures, Kapor Capital, Citi Ventures en Gaingels stapten in.

De eerste (digitale) LGBTQ+ bank ooit is speciaal ontworpen om de financiële wereld inclusiever te maken en financiële gelijkheid te bevorderen. De Amerikaanse LGBTQ+-gemeenschap bestaat naar verluidt uit zo’n dertig miljoen personen.

Overigens richt Daylight zich niet uitsluitend op financiële diensten. De digitale bank heeft een tool ontwikkeld (Daylight Grow) om klanten te helpen die een gezin willen stichten. Consumenten die bijvoorbeeld plannen hebben voor onder meer adoptie of draagmoederschap, kunnen met de tool financiële en juridische begeleiding regelen.

Eerste LGBTQ+-bank ooit ontvangt kapitaalinjectie van $15 miljoen

Daarnaast werkt de digitale bank ook aan de ondersteuning van de gemeenschap via online communicatiekanalen, waar toekomstige ouders elkaar kunnen ontmoeten. Kanalen die dienen om – met behulp van een database – informatie over allerlei experts op het gebied van gezinsuitbreiding te delen.