Triodos benoemt Hans Stegeman tot hoofdeconoom

06 december 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

Hans Stegeman is de nieuwe hoofdeconoom van Triodos Bank. In zijn nieuwe rol zal hij zich richten op het verkrijgen van inzicht in én analyse van economische en maatschappelijk ontwikkelingen. Daarnaast wordt hij verantwoordelijk voor de impactstrategie van de duurzame bank.

De kersverse hoofdeconoom komt over van de Investment Management-afdeling, waar hij de Chief Investment Strategist was. Stegeman kan bogen op meer dan twintig jaar aan ervaring in de financiële sector. Voordat hij in 2017 bij Triodos in dienst trad, werkte hij bij de Rabobank in verschillende functies, waaronder als Chief Economist Nederland. Stegeman begon zijn carrière in 1998 bij het Centraal Planbureau.

Triodos legt uit dat het de missie nastreeft om geld te laten werken voor positieve sociale, ecologische en culturele veranderingen. Men heeft daarbij behoefte aan een goed begrip van de sociale en economische context waarin de bank opereert.

Triodos benoemt Hans Stegeman tot hoofdeconoom

Stegeman moet daarbij helpen. De nieuwe hoofdeconoom en zijn team zullen zich richten op economisch onderzoek, analyses en thought leadership rondom de werking van de Nederlandse economie en de samenleving en hoe die met elkaar interacteren. Overigens bestrijkt het ‘kennisgebied’ zich ook over België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland en de in Nederland gevestigde beleggingstak die wereldwijd actief is.

Tevens zal Stegeman de leiding nemen over de impactstrategie van Triodos en bijdragen aan de visie van de bank op de noodzakelijke maatschappelijke transities en langetermijndoelstellingen.

Nadenken wat nodig is

“Wij geloven dat de wereldeconomie moet passen binnen de planetaire grenzen”, legt Jacco Minnaar (Chief Commercial Officer) uit. “En tegelijkertijd alle mensen de mogelijkheden en middelen moet bieden om een volwaardig leven te leiden.”

“Dit vereist een diepgaande systemische transformatie. Om bij te dragen aan deze transformatie en weloverwogen beslissingen te nemen, moeten we continu nadenken over wat nodig is. Deze rol past een hoofdeconoom en we zijn erg blij dat Hans Stegeman deze verantwoordelijkheid op zich neemt”, aldus Minnaar.