Wisseling van de wacht bij Van Lanschot Kempen Investment Banking

14 december 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

Van Lanschot Kempen heeft bekendgemaakt dat Dick Boer en Dirk Saltzherr per 1 februari benoemd zullen worden als co-heads van Van Lanschot Kempen Investment Banking. Het duo volgt Jeroen Berns op, die heeft besloten zijn functie neer te leggen.

De wealth manager legt uit dat de “uitstekende huidige staat” van de investment-afdeling en het feit dat “er een sterk team en opvolging klaar staat”, dit een natuurlijk moment maakt om het stokje over te dragen.

Vertrekkend Head of Investment Banking  Jeroen Berns werkt sinds 2009 bij Van Lanschot Kempen. In die tijd heeft hij diverse leidende functies vervuld in equity capital markets en corporate finance. In 2020 werd hij benoemd tot hoofd van het Investment Banking-team. Sindsdien is hij betrokken geweest bij meer dan honderd transacties in Europa voor klanten in de sectoren infrastructuur, life sciences, vastgoed en technologie.

Dick Boer en Dirk Saltzherr - Van Lanschot Kempen

Opvolgers

Dick Boer werkt al meer dan twee decennia voor de wealth manager. Hij begon zijn carrière in 2002 en vervult sindsdien functies in corporate finance en vastgoed. Momenteel is hij de co-head van het Corporate Finance-team.

Zijn toekomstig partner in crime Dick Saltzherr heeft al meer dan zestien jaar ervaring binnen Van Lanschot Kempen en was in die periode met name actief in Europees vastgoed en corporate finance. Saltzherr is de huidige Managing Director Strategic Development, Operations en Change in het Investment Banking-team.

Succesvol blijven

“Onder leiding van Jeroen heeft onze Investment Banking zijn positie en track record in Europa verder versterkt in de sectoren waarin we gespecialiseerd zijn”, legt RvB-lid Richard Bruens uit. “Hij heeft een team gebouwd dat goed is toegerust om onze klanten te bedienen met expertise, persoonlijke connecties en een netwerk van internationale investeerders. We gaan Jeroen missen en wensen hem alle goeds voor de toekomst.”

Tegelijkertijd geeft Bruens aan blij te zijn met de opvolgers Dick en Dirk. Hij legt uit dat beide beschikken over vele jaren ervaring binnen het bedrijf en hun talenten en persoonlijkheden elkaar aanvullen. “Met hen aan het roer staat Van Lanschot Kempen Investment Banking er goed voor om ook in de toekomst succesvol te blijven.”

“Ik ga Van Lanschot Kempen zeker missen”, geeft Jeroen Berns tot slot aan. “Tegelijkertijd ben ik blij dat ik mijn functie kan overdragen aan twee getalenteerde collega’s waar ik al jarenlang mee samenwerk. Ik kijk met trots en warme herinneringen terug op mijn tijd bij Van Lanschot Kempen. Daarvoor wil ik mijn team en onze gewaardeerde klanten bedanken.”