Thomas van der Meij verlaat Van Lanschot Kempen voor APG Asset Management

25 januari 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

APG Asset Management heeft Thomas van der Meij benoemd tot Senior Portfolio Manager in het infrastructuurteam. Daarmee komt er na vijftien een einde aan zijn dienstverband bij Van Lanschot Kempen.

Van der Meij was de afgelopen vijf jaar het hoofd van het Kempen (Lux) Global Listed Infrastruture Fund en wordt vervangen door Jags Walia. De vertrekkend top manager en zijn vervanger waren samen verantwoordelijk voor de oprichting van de beursgenoteerde infrastructuur-strategie van Van Lanschot Kempen.

“Jags en ik hebben het fonds samen opgericht tot het robuuste en succesvolle product dat het nu is”, legt Van der Meij uit. “Ik ben ervan overtuigd dat het fonds onder Jags' leiding in goede handen is voor de volgende groeifase.”

Thomas van der Meij, Senior Portfolio Manager, APG Asset Management

Van Lanschot Kempen benadrukt dat de transitieperiode, gezien het gestructureerde en gedisciplineerde beleggingsproces “snel en ongecompliceerd” zal verlopen. Tevens stelt men dat het solide en bewezen beleggingsproces van ‘alpha by control’ en het op datagedreven beleggingsproces waarin duurzaamheid is verweven ongewijzigd blijft.

Erik van Houwelingen (lid Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor Investment Strategies & Solutions) bedankt Van der Mij voor zijn “waardevolle bijdrage” en wenst hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging.

“Ons Global Listed Infrastructure Fund is een integraal onderdeel van onze bredere Real Assets-strategie, een daarmee één van Van Lanschot Kempens kernactiviteiten. We kijken ernaar uit om het succes van deze strategie verder voort te zetten”, aldus Van Houwelingen.