ICS en Mastercard verlengen samenwerking met vijf jaar

20 april 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mastercard en International Card Services hebben hun samenwerking met nog eens vijf jaar verlengd. De verlenging van het partnership – het duo werkt al ruim 25 jaar samen – werd beklonken door Mark Barnett (President of Mastercard Europe) en David Minderhoud (CEO International Card Services).  

Mastercard en ICS hebben de gezamenlijke ambitie om transacties veilig, eenvoudig, slim en toegankelijk te maken voor iedereen”, legt Barnett uit. “Deze hernieuwde samenwerking zorgt ervoor dat ICS-kaarthouders in Nederland blijven profiteren van de nieuwste innovaties op het gebied van kaartbetalingen.”

ICS-CEO David Minderhoud voegt toe dat het betaaltechnologie bedrijf een “ontzettend belangrijke partner” is die consumenten “bijna letterlijk een sleutel naar de wereld geeft”. “Ik kijk er naar uit om ons gezamenlijke succes de komende jaren nog verder uit te bouwen.”

Mark Barnett (President of Mastercard Europe) en David Minderhoud (CEO International Card Services)

Binnen de samenwerking is Mastercard verantwoordelijk voor de technische afhandeling van de gemaakte transacties. Dat betekent dat het bedrijf verbindingen legt tussen de bank van de verkoper en de verstrekker van een creditcard (zoals bijvoorbeeld ICS). Na groen licht vanuit de kaartverstrekker, zorgt Mastercard ervoor dat de betaling wordt uitgevoerd en dat de gegevens veilig blijven.

ICS is op zijn beurt verantwoordelijk voor het onderhouden van de klantrelatie met alle kaarthouders in Nederland. De creditcard-uitgever bepaalt een goedkeuring op de persoonlijke situatie van iedere klant, en beschermt de consument tegelijkertijd tegen pogingen tot misbruik.

Uit het ICS-rapport ‘Creditcard facts’ blijkt dat Nederlanders steeds vaker gebruik maken van hun ICS creditcard. In het eerste kwartaal van 2023 steeg het aantal transacties met 13% ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.