Lloyds Bank verplicht personeel om weer (deels) op kantoor te komen werken

05 mei 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Waar de coronalockdowns inmiddels tot een ver verleden behoren, is thuiswerken nog allerminst uit het straatbeeld verdwenen. Hoewel Lloyds Bank thuiswerken niet helemaal afschaft, verplicht de bank zijn personeel wel om weer minimaal twee keer per week op kantoor te komen werken.

Als stok achter de deur wil de Britse bank een ‘card swipe systeem’ gebruiken om ervoor te zorgen dat hybride werknemers zich aan de nieuwe eis houden. De ‘twee keer per week op kantoor’-regel zal gelden voor al het kantoorpersoneel dat momenteel nog hybride werkt.

De ‘incheckdata’ die het systeem zal opleveren zal worden gebruikt om de aanwezigheid op kantoor te controleren. Medewerkers die zich niet aan de nieuwe regel zullen houden, kunnen “formelere gesprekken” verwachten over de invulling van hun werkzaamheden.

Lloyds Bank verplicht personeel om weer (deels) op kantoor te komen werken

In een memo – ingezien door de Financial Times – legt Lloyds Bank-CEO Charlie Nunn uit dat de nieuwe regel is ingesteld om de prestaties van het personeel te verbeteren, onderlinge ondersteuning aan te moedigen en gelijkheid te creëren. “We willen dat flexibel werken eerlijk, inclusief en productief is voor iedereen.”

In dezelfde memo rept Nunn ook over het experimenteren met ‘compressed working’, waarbij personeel wel fulltime werkt maar op een minder aantal dagen.