Lloyds Bank lanceert Proof of Identity app

13 oktober 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Lloyds Bank heeft een app gelanceerd waarmee gebruikers hun identiteit kunnen bewijzen vanaf hun telefoon, zonder dat er documenten aan te pas komen. De introductie van de zogeheten Lloyds Bank Smart ID volgt na een kapitaalinjectie van £10 miljoen in de digitale ID-specialist Yoti van eerder dit jaar.

Met de app kunnen gebruikers via hun telefoon specifieke informatie delen met bedrijven die daarom vragen, waaronder hun naam, geboortedatum of een ouder dan 18-bewijs. De app zal deel uitmaken van de Digital ID Connect-netwerk, dat de app van Lloyds Bank koppelt aan de andere apps binnen het digitale ecosysteem van Yoti.

In het Verenigd Koninkrijk worden de apps van de fintech al geaccepteerd om bijvoorbeeld pakketjes op te halen bij het postkantoor of als leeftijdsbewijs bij bioscopen of winkels. Vorig jaar werden ze ook gecertificeerd door de Britse overheid als identiteitsbewijs voor werk- en huurvergunningen en controles of iemand wel of geen strafblad heeft.

Lloyds Bank lanceert Proof of Identity app

“Met onze Smart ID-app hebben consumenten in het Verenigd Koninkrijk nog meer toegang tot veilige en digitale manieren om hun identiteit te bewijzen”, legt James Fulker (Chief Digital Officer bij Lloyds Banking Group) uit. “Het markeert tevens een mijlpaal na onze investering in Yoti en kijken uit naar de verdere ontwikkelingen van de proposities waarmee we samen bezig zijn.”