Els Kamphof volgt Berry Marttin op als bestuurder Wholesale & Rural Rabobank

11 mei 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank heeft bekendgemaakt dat Els Kamphof als bestuurder Wholesale & Rural toetreedt tot de groepsdirectie. Kamphof wordt benoemd voor een periode van vier jaar en wordt verantwoordelijk voor de portefeuille Wholesale & Rural. Kamphof volgt in haar nieuwe rol Berry Marttin op; het langst zittende bestuurslid in de groepsdirectie van Rabobank.

Kamphof is momenteel nog de Regional Head Europa en Afrika bij Rabobank; een functie die ze bekleedt sinds begin 2021. In de jaren daarvoor was zij verantwoordelijk voor Wholesale Banking Nederland en Afrika en voor Wholesale Banking Australië en Nieuw-Zeeland. Kamphof begon haar carrière in 1992 bij ABN AMRO, en maakte in 2006 een transfer naar Rabobank. Ze studeerde Econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

“Toetreden tot de groepsdirectie van Rabobank is een spannende stap en ik voel me zeer vereerd”, aldus Kamphof over haar benoeming. “Ik geloof sterk in de rol en positieve impact van Rabobank in de transities van het voedsel- en energiesysteem en ik kijk ernaar uit om samen met alle teams onze klanten te ondersteunen in hun ambities. Ik wil Berry bedanken voor zijn enorme bijdrage aan Wholesale & Rural gedurende zoveel jaren.”

Els Kamphof, bestuurder Wholesale & Rural, Rabobank

De Raad van Commissarissen van Rabobank is verheugd met de versterking. Voorzitter Marjan Trompetter stelt dat Kamphof niet alleen over de juiste ervaring en kwaliteiten beschikt, maar dat het ook belangrijk is dat een talent van de Rabobank Berry Marttin opvolgt. “Wij wensen Els veel succes in de komende jaren.”

Berry Marttin

De komst van Kamphof betekent wel dat er een einde komt aan het Berry Marttin-tijdperk. Marttin zal per 1 september 2023 terugtreden en is daarmee het langst zittende bestuurslid van Rabobank; hij maakt sinds 2009 onderdeel uit van de Raad van Bestuur.

Marttin laat weten het bedrijf met een goed gevoel achter te laten. “Ik ben trots op de strategische en sterke positionering van onze internationale Wholesale, Rural en leasing activiteiten en onze leidende rol als F&A bank wereldwijd. Ik heb erg genoten van mijn 14 jaar in de groepsdirectie en wens Els veel succes in haar nieuwe functie.”

Trompetter bedankt Marttin namens de RvC voor zijn bewezen diensten. “Hij heeft zijn werk op inspirerende wijze vormgegeven met grote betrokkenheid bij de missie van de Rabobank. Hij heeft niet alleen leiding gegeven aan Rural, en de laatste jaren ook aan Wholesale, maar was ook verantwoordelijk voor DLL en Rabo Partnerships (en voorheen Rabobank Foundation). Met zijn visie en inzet heeft Berry al deze bedrijfsonderdelen succesvol geleid."