Bunq verdubbelt gebruikerstegoeden in vier maanden tijd

21 juli 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Bunq doet goede zaken. De online bank boekte onlangs niet alleen zijn aller eerste kwartaalwinst ooit; nu maakt het ook bekend dat het heel rap uitbreidt. Bunq zag het aantal gebruikers in de afgelopen twaalf maanden groeien van 5,4 miljoen naar 9 miljoen, die samen meer dan €4,5 miljard aan gebruikerstegoeden aanhouden.

Overigens presenteerde de online bank tijdens zijn bunq Update 23 niet alleen zijn financiële cijfers, ook werd de cashback (tot 2%) en spaarrente in meerdere valuta aangekondigd.

“Als eerste Nederlandse bank geven wij onze gebruikers tot twee procent terug over hun Europese uitgaven; een geweldige ontwikkeling”, stelt oprichter en CEO Ali Niknam. “Daarnaast introduceren we nieuwe spaarrekeningen die tot 3,71% rente bieden in vreemde valuta.”

Bunq verdubbelt gebruikerstegoeden in vier maanden tijd

Niknam erkent dat het bunq voor de wind gaat. De online bank zag het aantal gebruikers in het afgelopen jaar dus groeien van 5,4 miljoen naar 9 miljoen (+67%). Precies de helft van alle gebruikers draagt volgens de CEO direct bij aan de omzet van het bedrijf (bijvoorbeeld via abonnementskosten en rente-inkomsten). Mede hierdoor namen de gebruikerstegoeden in de afgelopen vier maanden toe tot meer dan €4,5 miljard.

Cashback

Terug naar de cashbank-feature. Bunq kondigt aan dat het zijn Easy Money en Easy Green gebruikers 1% teruggeeft op alle uitgaven aan eten en drinken in horecagelegenheden. Laatstgenoemden ontvangen daarnaast 2% cashback op alle uitgaven in het openbaar vervoer.

Daarnaast kunnen bunq-gebruikers per direct in meerdere valuta sparen of rente ontvangen. Consumenten krijgen 3,71 op de Amerikaanse dollar en Britse pond. Voor zakelijke gebruikers geld een ander tarief: zij ontvangen 2,3%.  

De laatste nieuwe feature omvat een inzicht in de CO2-voetafdruk van aankopen in de app. “Zo kunnen onze gebruikers geïnformeerde keuzes maken bij het doen van dagelijkse transacties”, aldus de online bank.