Görkem Köseoğlu benoemd tot Chief Technology Officer ING

01 augustus 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ING heeft Görkem Köseoğlu benoemd tot Chief Technology Officer. Köseoğlu volgt Ron van Kemenade op, die in april dit jaar de overstap naar Lloyds Bank waagde.

Köseoğlu is bepaald geen onbekende voor de oranjebank. Zo begon hij in 2012 bij ING Turkije, waar hij onder meer de functie van Chief Operations Officer bekleedde. In 2018 werd Köseoğlu vervolgens benoemd tot Chief Analytics Officer van de ING Group.

In zijn huidige functie – die hij sinds 2020 invult – is hij de Chief Operations Officer van ING Nederland. In deze hoedanigheid is hij onder andere verantwoordelijk voor de klantenservice, het incasso- en fraudebeheer en de KYC-diensten.

Görkem Köseoğlu, Chief Technology Officer, ING

De kersverse CTO laat weten verheugd te zijn om zijn kennis in computerwetenschappen, data en analytics in te zetten voor ING. Hij stelt ervan overtuigd te zijn dat de kracht van technologie ligt in hoe het gebruikt wordt om een onderscheidende klantbelevering te creëren.

“Technologie, data en AI vormen onze samenleving en beïnvloeden hoe we ons leven leiden”, aldus Köseoğlu. “In de afgelopen twintig jaar hebben we gezien hoe technologie vanuit de onderste regionen naar de bestuurskamer is verhuisd.”

“Vandaag de dag is het een cruciale factor in al onze strategische beslissingen, omdat onze technologische mogelijkheden de grootste bepalende factor zijn voor de klantbeleving die we vandaag én in de toekomst willen bieden.”

Het gehele (Engelstalige) interview met Görkem Köseoğlu is hier te lezen.