DNB kondigt vertrek directielid en voorzitter Toezicht Else Bos aan

06 september 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Else Bos treedt begin 2024 terug als lid van de directie en als voorzitter Toezicht van De Nederlandsche Bank. Bos besloot te vertrekken om op een andere manier invulling te geven aan haar carrière.

Sinds 2018 was Bos bij DNB werkzaam als lid van de directie en voorzitter Toezicht, waarbij ze onder meer verantwoordelijk was voor het toezicht op pensioenfondsen en verzekeraars en de digitale strategietoezicht. Daarnaast is ze lid van de Board of Supervisors en van de management board van de European Insurance and Occupational Pensions Authority.

“Ik heb met veel plezier de afgelopen jaren bij DNB gewerkt”, legt Bos uit. “Een organisatie met betrokken professionals die zich inzetten voor financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Ik ben trots op wat we met elkaar bereikt hebben in het bijzonder in het toezicht en de digitalisering.”

DNB kondigt vertrek directielid en voorzitter Toezicht Else Bos aan

“Voor mij breekt een nieuwe periode aan”, vervolgt Bos. “Waarin ik in toezichthoudende functies mijn kennis en ervaring hoop te delen. De invulling daarvan staat nog open. Tot die tijd zal ik mij volledig inzetten voor de taken van DNB.”

Zorgvuldige overdracht

“Wij danken Else voor wat ze betekend heeft voor de organisatie en wensen haar veel succes toe in haar volgende stappen’, voegt RvC-voorzitter Martin van Rijn toe. “We hebben begrip voor haar besluit en zijn blij dat zij dit tijdig heeft aangekondigd. Daardoor zijn we in staat om voor een zorgvuldige overdracht te zorgen.”

Van Rijn stelt daarnaast dat de raad van commissarissen  zich de komende periode zal buigen over haar opvolger.