CRO Wendy Winkelhuijzen volgt Richard Bruens op in Raad van Bestuur Van Lanschot Kempen

11 september 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Van Lanschot Kempen heeft bekendgemaakt dat Richard Bruens per 1 juni 2024 terugtreedt als lid van de Raad van Bestuur. De vermogensbeheerder laat tevens weten dat men zijn opvolger al heeft gevonden: Chief Risk Officer Wendy Winkelhuijzen.

Hoewel Bruens uit de RvB stapt, betekent dit niet dat hij de vermogensbeheerder verlaat. Hij zal namelijk vanaf september 2024 als senior advisor van Van Lanschot Kempen en lid van de Raad van de Advies van Mercier van Lanschot in België verbonden blijven aan de private bank.

Zijn opvolger – Wendy Winkelhuijzen – is sinds 1 september 2022 lid van de Raad van Bestuur en Chief Risk Offer. Sinds haar start bij Van Lanschot Kempen in 2001 heeft zij diverse functies vervuld binnen corporate finance, private banking, investor relations en corporate development & strategy. Zij wordt per 1 juni 2024 in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor Private Clients Nederland en Investment Banking.

CRO Wendy Winkelhuijzen volgt Richard Bruens op in Raad van Bestuur Van Lanschot Kempen

“Richard heeft sinds 2014 een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van Van Lanschot Kempen binnen alle klantgroepen”, legt RvC-voorzitter Frans Blom uit. “Zijn focus op klantbeleving, persoonlijke dienstverlening en sterke commerciële teams zien we terug in een hoge waardering van onze klanten en in onze groei, zowel organisch als door overnames.”

Blom doelt daarmee op de overnames van Mercier Vanderlinden in België en het online beleggingsplatform van Robeco in Nederland. “We zijn verheugd dat hij verbonden wil blijven aan ons huis.

Grote stappen

“Ik kijk ernaar uit de samenwerking met Wendy voort te zetten in haar nieuwe functie binnen de Raad van Bestuur”, vervolgt de RvC-voorzitter. “Zij kent de organisatie door en door en is uitstekend in staat de verbinding te leggen tussen de diverse expertises binnen Van Lanschot Kempen om die op een relevante manier ter beschikking te stellen voor onze klanten.”

“Wendy heeft het afgelopen jaar grote stappen gezet met de risk- en compliance-functie vanuit een focus op klantbelang en risicoprofiel. Ze is strategisch, analytisch en combineert dit met een persoonlijke benadering gericht op het bouwen van sterke teams”, aldus Blom.