Investeringstak NIBC gaat verder als Pontex Investment Partners

15 september 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Het investeringsteam van NIBC gaat zelfstandig verder onder de naam Pontex Investment Partners. Het Pontex-team neemt, samen met CommonWealth Investments als grootste investeerder, de bij NIBC opgebouwde portefeuille van dertien minderheidsinvesteringen over.

Tegelijkertijd wordt door het aantrekken van nieuw kapitaal ruimte gecreëerd voor verdere groei, waarmee Pontex een totale omvang bereikt van zo’n €250 miljoen – bijna een verdubbeling van zijn activiteiten van voor zijn 'onafhankelijkheid'.

Als zelfstandige investeringsmaatschappij stelt Pontex zich te willen richten op significante minderheidsbelangen in Nederlandse middelgrote bedrijven. “We bouwen nadrukkelijk voort op onze succesvolle visie en strategie van de afgelopen jaren en doen dat met hetzelfde team”, stelt Frans van der Harst (één van de vier partners van Pontex).

Investeringstak NIBC gaat verder als Pontex Investment Partners

Van der Harst legt verder uit dat Pontex zich zal blijven richten op sterk groeiende middelgrote Nederlandse ondernemingen met ambitieuze en gedreven managementteams die zelf betrokken willen blijven bij de volgende stap van hun onderneming.

“Met CommonWealth Investments hebben we een ‘cornerstone’-investeerder gevonden met jaren aan ervaring op het gebied van directe en indirecte investeringen in Nederlandse bedrijven”, vervolgt Van der Harst. “We kunnen onze portefeuille hiermee flink vergroten en profiteren van hun uitgebreide netwerk.”

Strategische herpositionering

Met de overdracht aan CommonWealth Investments en het Pontex-team biedt NIBC volgens CEO Paulus de Wilt continuïteit voor de dertien bedrijven in zijn (voormalige) investeringsportefeuille.

“Voor NIBC is de verkoop een belangrijke mijlpaal in onze strategische herpositionering", vervolgt De Wilt. “Voor Pontex is dit het begin van een nieuw hoofdstuk en verdere zelfstandige groei. We hebben er alle vertrouwen in dat het team hier met hun professionaliteit en toewijding een succes van zal maken.”