ABN AMRO en Motive Partners slaan handen ineen om innovatie fintechmarkt te bevorderen

10 oktober 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO heeft een strategische samenwerking afgesloten met Motive Partners. Motive Partners is een internationaal private-equitybedrijf dat “gespecialiseerd is in snelgroeiende ondernemingen en buyouts in de fintechsector".

Met de samenwerking willen de bedrijven laten zien dat ze zich inzetten voor een verdere groei en innovatie van de snel veranderende fintechsector.

Motive Ventures, de durfkapitaaldochter van Motive Partners, wordt beheerder van de ABN AMRO Ventures Fund (AAV), dat momenteel vijftien vroege startups in portefeuille heeft. Tegelijkertijd wordt ABN AMRO een belangrijke investeerder in andere door Motive beheerde investeringsvehikels.

ABN AMRO en Motive Partners slaan handen ineen om innovatie fintechmarkt te bevorderen

De partners leggen uit dat het voor fintechs steeds lastiger wordt om aan financieringen te komen. Het partnership zou daarin dan ook uitkomst moeten bieden. Samen willen ze de sector versterken en innovatie versnellen door het ecosysteem en de experts van Motive Partners te koppelen aan de portefeuille van AAV en het brede netwerk van ABN AMRO.

Twee pilaren

Het partnership leunt op twee belangrijke pilaren. Ten eerste gaat Motive Ventures het beheer uitvoeren van AAV, met een beheerd vermogen van €150 miljoen, waarbij de expertise van Motive Partners in zijn volle breedte en diepte wordt ingezet.

Om de continuïteit bij AAV te waarborgen en de gelederen bij Motive Ventures te versterken zullen Hugo Bongers (Managing Director en hoofd ABN AMRO Ventures) en Tim Wanders (Executive Director bij ABN AMRO) tot Motive Ventures toetreden als respectievelijk Partner en Principal.

Ten tweede  wordt ABN AMRO een belangrijke investeerder in andere door Motive beheerde beleggingsvehikels. Hiermee willen de partners laten zien voortrekkers te zijn (en te blijven) in de vernieuwing van de fintechsector.

Waardevol

“De samenwerking met Motive Ventures is een belangrijke mijlpaal voor ABN AMRO”, legt Edwin van Bommel (Chief Strategy & Innovation Officer bij ABN AMRO) uit. “Door de krachten te bundelen met een onbetwiste leider in de snel veranderende fintechsector gaan we niet alleen de innovatie aanjagen, maar ook onze eigen concurrentiepositie versterken.”

“Deze partnerschap zal ons enorm veel verder brengen met onze ambitie om een persoonlijke bank in de digitale tijd voor onze klanten te zijn”, aldus Van Bommel.